x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Anca Turcasiu joaca "Razboi" cu fiul ei

Anca Turcasiu joaca "Razboi" cu fiul ei

22 Iul 2004   •   00:00
Anca Turcasiu joaca "Razboi" cu fiul ei

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

De patru ani, vara de vara, Anca Turcasiu se muta cu catel si purcel pe Litoral. N-ai zice totusi ca e-n vacanta daca e sa ne luam dupa cele trei ore de show pe care le pune-n scena seara de seara. Pe de o parte. Caci daca o-ntrebi pe Anca, afli ca... "aici e la mine-acasa".
MIRUNA MIHALCEA

Stiam ca Anca e la mare, in Olimp. Stabilisem o-ntalnire inca de-acum doua saptamani. Telefoane peste telefoane, programari si-n final, rasturnari de plan. Ba era ceru’ plin de nori, ba tragea Anca o fuga pana la Brasov sau cine mai stie pe unde-avea nevoie, ba intervenea vreo urgenta... Si uite-asa, chiar daca nu ne desparteau decat vreo cateva statiuni, bateam parca pasul pe loc. Mi-aduc aminte ca penultima data cand am vorbit cu Anca la telefon, ne gandeam sa ne vedem pe plaja. Nu de alta, da’ voiam si noi sa scoatem cateva cadre cu frumusica mamica. Numai ca se cerea un coafor. Pe care... ia-l de unde nu-i, deci am lasat-o pe altadata.

FAMILIE. Am revenit, ca de obicei, cu un telefon. Devenise deja rutina. Cand colo, surpriza! "Cred ca ar fi foarte bine daca ne-am putea vedea in week-end", ne spune Anca entuziasmata. "O sa fie si Radu, baietelul meu." Perfect, ne-am zis noi. Nici ca se putea mai bine. Nu numai ca niciodata nu e prea tarziu, dar uneori e chiar mai bine sa ai, vorba lui Caragiale, "putintica rabdare".

"Cei patru apostoli erau trei, Luca si Matei." Daca fortam putin, cam asa a fost si-n cazul nostru. Ne-asteptam intai s-o vedem doar pe Anca. Apoi a aparut si Raducu in peisaj. Ei bine..., cand am ajuns la piscina de la Majestic, unde aveam in sfarsit sa ne vedem, am dat nas in nas cu Cristi, sotul Ancai Turcasiu. Ne asteptau la o masa, sub razele molcome ale soarelui de dupa amiaza. Mama si fiul jucau de zor "Razboi", in timp ce tatal savura linistit o bere si... cred ca se juca la telefonul mobil. Nu stiu sigur, de ce sa va mint. "Bine c-ati venit, ca asta mic nu prea mai avea rabdare...", zambeste Anca. Ne-am lamurit noi mai tarziu ca trebsoara statea cam asa: Radu, la cei numai 5 anisori si jumatate ai sai, o punea pe mami in mare-ncurcatura. La joc, fireste. Era foarte mandru sa ne-arate ce multe carti a castigat el si ce putine ea. Si ce simt al proprietatii dezvoltat avea! Cand sa ne ridicam s-o luam agale spre plaja, Radu n-a vrut cu nici un chip sa se desparta de pretioasa lui captura. Si, pe buna dreptate, ca stransese baiatu’ ceva carti, asa, de vreme rea... Ca sa revin, cred ca mami se saturase sa piarda si s-a gandit ca plimbarea pe plaja e un pretext taman bun ca sa scape.

MESERIE. Chiar daca plaja nu-i decat la o aruncatura de bat si fotograful ne tot zorea ca nu cumva sa se-ascunda soarele dupa nori, am avut totusi ragaz sa schimbam cateva pareri. Am aflat cu stupoare ca Anca e "detasata pe Litoral" de... fix 18 ani. Si de patru ani colaboreaza cu complexul Majestic. "La-nceput doar prezentam spectacolele. Dar imi placea asa de mult ce faceam, c-am inceput sa ma implic si-n organizare, sa mai vin cu cate-o idee. Si-asa am ajuns sa prind radacini aici. Acum gazduiesc spectacolele pe toata perioada verii, inaugurez hotelurile noi si tot ce e legat de complex. Fiecare spectacol are o alta tema si asta e foarte antrenant. Spre exemplu, ieri am avut Seara Indragostitilor. Azi o sa avem Seara Sportivilor. Iar spectatorii mai au si ocazia sa castige o droaie de premii la concursurile pe care le organizam." Pare foarte incantata de ce ne povesteste. "Normal. Aici ma simt ca acasa. Nici nu simt ca muncesc."

ANGAJAMENT

"La-nceput doar prezentam spectacolele. Dar imi placea asa de mult ce faceam, c-am inceput sa ma implic si-n organizare, sa mai vin cu cate-o idee. Si-asa am ajuns sa prind radacini aici. Acum gazduiesc spectacolele pe toata perioada verii, inaugurez hotelurile noi si tot ce e legat de complex" - Anca Turcasiu

RENUNTARE

De-atatia ani de cand isi petrece verile pe Litoral, Anca a ajuns sa iubeasca marea asa de tare, ca se gandeste cu groaza ca va veni momentul unei alte etape, cand va trebui sa renunte la "vacantele" de lucru. "Nu ma sperii chiar asa de tare, doar ca stiu c-are sa-mi para rau. Sunt insa un om cu masura, asa ca am sa stiu cand e momentul sa renunt." Destul de greu, daca e sa ne gandim ca sunt 18 ani de cand semneaza, constant, condica artistilor de pe Litoral. Intre timp, ajunseseram deja pe plaja si Radu topaia nerabdator sa reia jocul de carti, la care se dovedise maestru. S-a plictisit insa repejor si s-a cuibarit la pieptul mamei, spre deliciul fotografului, care i-a surprins pe cei doi tocmai cand isi furau un pupic dragastos.

DIVERTISMENT

Lui Adi Minune nu-i pasa daca e rege sau nu
Adrian Minune nu da doi bani pe titlul de rege, incoronat sau nu, al manelelor. "Cum ar fi sa ma intalnesc cu fostii colegi de scoala si sa le zic ca eu nu vorbesc cu ei, ca sunt rege. N-as putea, ca mi-as aduce aminte cum am sarit impreuna pe geam cand ne-a prins cutremurul in scoala", zice Minune.

CONDICA DE RECLAMATII

  • ADRIAN ENACHE E DERANJAT DE "SUSE". "Litoralul e-mpanzit de tepe date turistilor. Ma refer la afisele care anunta spectacole si pe care vezi insirate o gramada de nume puse acolo doar de dragul de-a umple hartia, ca ei nu vin niciodata de fapt. Artistii adevarati nu vin. Vin doar tiganii... Astept si eu momentul cand om scapa de balarii." Adrian crede ca singura sansa ca artistii sa apara la spectacole este ca biletul sa fie ceva mai scump, dar macar rezultatul sa fie de calitate. Altfel, n-are prea multe motive sa se planga. "Stau la Mamaia, deci sunt fericit. Mamaia nu mai e cea de alta data. A-ntinerit de-a dreptul." (Miruna Mihalcea)

  • DIANA MUNTEANU SE PLANGE DE AGLOMERATIE. Ea il contrazice pe Cosmin de la Ca$$a Loco, caruia i s-a parut ca Litoralul romanesc este cam gol anul acesta. VJ-ita se plange de faptul ca la mare este extrem de aglomerat si mai ales ca nu are unde sa-si parcheze masina. In ceea ce priveste lipsa locurilor de parcare, aceasta nu este o noutate, deoarece mai multe vedete au reclamat ca nu au unde sa-si lase autoturismele. "Nu pot sa spun ca am alte nemultumiri legate de ceea ce am vazut la mare. Dimpotriva... chiar mi s-a parut ca este in regula... curatenie, mancare buna. Cel putin acolo pe unde am fost eu! As avea ceva de comentat, dar nu stiu daca se pune. Pana acum cateva zile, apa marii a fost prea rece pentru baie." (R.I.A.)

    Jurnalul National, in misiune pe Litoral

    Daca v-ati deghizat in paparazzi si ati pozat vreo vedeta si vreti sa apara la gazeta, nu ezitati sa ne contactati. Daca se nimereste sa fiti chiar Aurelian Temisan, Adrian Enache sau Elena Carstea, Andreea Balan, Andreea Banica, Dana Nalbaru, Teo si va aflati in cautarea iubirii (pierdute) ne puteti scrie si vi se va rezerva un loc la rubrica de matrimoniale estivale.

    Adresa noastra: Piata Presei Libere, nr.1, corp D, etaj 8 sau dana.andronie@jurnalul.ro
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden anca