x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bilant Cerb: a disparut un premiu

Bilant Cerb: a disparut un premiu

de Dana Andronie    |    26 Sep 2005   •   00:00
Bilant Cerb: a disparut un premiu

In 2005, Cerbul de Aur a fost cea mai bine organizata editie, dar a avut cea mai slaba seara de gala, plus o surpriza neplacuta: premiul pentru cel mai bun videoclip nu s-a acordat.

Cerbul de Aur 2005 a fost cea mai reusita editie (de cinci ani incoace), dar cu cea mai neinspirata seara de gala. A plouat torential cu balbele ragazzei Ramona Badescu. Iar Marius Vizante, un proaspat Cerbulache, ar trebui sa-si bage capul in nisip si sa nu-l mai scoata pan’ la primavara.

Anul acesta TVR-ul chiar a organizat un festival la Brasov. Scena superba, care a costat 130.000 de euro, sonorizarea impecabila, selectia unor concurenti straini (pe jumatate romani) care au cu ce sa cante, spectacolul de deschidere, recitalul lui Joe Cocker si seara moldovenilor i-au adus Cerbului de Aur o coronita. Iata ca se poate! La 15 ani, Cerbul este premiant.

TOATE-S PROASTE. Dar suntem romani si trebuia sa ne dam cu stangu-n dreptul. Juriul a fost prezentat publicului abia in ultima seara a festivalului (se pare ca doi jurati din tarile calde nu gasisera Romania decat atunci cand jurizarea se terminase), doua boxe au ars pe scena din cauza artificiilor, iar premiul pentru "Cel mai bun videoclip" n-a fost acordat.

De ce? - ne-am intrebat cu totii. Irina Radu, directoarea Cerbului, a avut o explicatie: n-a existat cel mai bun videoclip. Toate au fost proaste. Apoi si-a cerut scuze pentru greseala pe care TVR-ul a facut-o cu introducerea acestei sectiuni.

Se pare ca Dan Manoliu este tartorul! El a propus videoclipul pentru Cerb, si tot el este nemultumit. Calitatea filmuletelor nu este un argument care sa ne satisfaca. Pe de alta parte, gurile rele din TVR zic ca ar fi vorba de nu stiu ce bani. Dar hai sa vedem cum stateau lucrurile de fapt si de drept la acest capitol.

DISCRIMINAREA SE PLATESTE. Intr-adevar, videoclipurile sunt foarte slabe, dar ce vina au cantaretii ca organizatorii au facut-o de oaie cand le-au impus sa se inscrie si cu un clip, pentru ca altfel nu puteau sa participe la un concurs de interpretare? A fost discriminare pe fata! Nu toti debutantii au bani sa-si faca un videoclip, cu care sa mai participe si la un festival!

Interesant este ca organizatorii au gasit totusi doua videoclipuri care sa merite un premiu: "Vreau sarutarea ta" (Andra - Romania) si "What’s happened to your love" (Linas&Simona - Lituania).

Punand cap la cap zvonurile din TVR, traditionalele naravuri ale organizatorilor si informatiile oficiale despre subventia Cerbului, ne sunt la indemana doua explicatii: ori cineva nu s-a inteles cu altcineva la bani, ori investitia limitata nu a mai putut acoperi marele premiu al unei sectiuni.

In ambele cazuri este vorba de bani. Pacat! Chiar nu s-a gasit un sponsor care sa dea 5.000 de dolari (atat valora locul intai la sectiunea Videoclip), pentru ca un premiu sa nu mai dispara misterios?

SURPRINSA. Linda pare ca se mira cum de a castigat in Romania un premiu de 10.000 de dolari

RESEMNARE. Andra a castigat astfel la Cerb 1.000 de dolari pe popularitatea videoclipului si 3.000 de dolari pe interpretare.

E clar ca ea se astepta sa ia Cerbul de Aur, asa cum se pare ca i-au dat de inteles si organizatorii. "Va multumesc, Brasov, ramane la aprecierea dumneavoastra aceasta jurizare", a spus Andra dupa ce a primit doar locul doi. Putea sa se abtina...

Aveam mai multe pretentii de la ea decat de la Marcel Pavel, care este nemultumit, din principiu, de orice-l dezavantajeaza.

Intr-o competitie trebuie sa stii sa pierzi.

In seara concursului, Linda, din Italia (si ea pe jumatate romanca), a fost mult mai buna decat reprezentanta noastra si merita sa ia trofeul. Andra poate sa creada in continuare ca ea este cea mai buna, tot nu o ajuta cu nimic. Sa aprecieze ca n-a plecat cu mana goala de la Cerb. Este mai bogata cu 4.000 de dolari.

ADIO, RAMONA! Sa speram ca pana la anul Cerbulache va fi impuscat! Marius Vizante, cel care a intrat in pielea mascotei, a fost cosmarul Cerbului. Alaturi de Ramona Badescu.

"Recuzite pentru copii", "sa va curuntati, Sandra (in loc de Andra)" si multe alte replici "inteligente" ale Ramonei ne-au umplut de... respect.

Asteptam cu nerabdare sa vedem ce vraji va mai face la editia viitoare Dan Manoliu. Ce premiu nu va mai fi acordat, ce concurent nu va mai fi multumit de decizia juriului, ce jurati se vor mai rataci pe drum, ce necunoscatoare de limba romana va prezenta Cerbul de Aur in locul Ramonei Badescu. Pana atunci, dormiti linistiti! TVR gestioneaza cu grija banii nostri...

AUTOGRAF
Natalie Imbruglia (foto) a cantat in seara de Gala pe o ploaie torentiala, in fata catorva sute de oameni, zgribuliti sub umbrele. Dupa spectacol, Natalie s-a "incalzit" in barul Hotelului Aro, cu o sticla de whisky. S-a deschis sesiunea de jam-sesion, iar Natalie Imbruglia a dansat lasciv sub privirile sotului, Daniel Johns. Ioan Gyuri Pascu a cantat o piesa pe care i-a dedicat-o australiencei, iar aceasta i-a multumit cu o imbratisare. Sa va spunem ce facea Gyuri inainte de a fi imbratisat de Natalie? A fost la un restaurant din Piata Sfatului, impreuna cu "divertisul" Catalin Mireuta. Au comandat bere, iar chelnerul l-a intrebat pe Mireuta daca si-a epilat barba. "Da", a raspuns stapanul. Cand sa-si plateasca consumatia, acelasi chelner sugubat a venit cu nota de plata pentru un autograf. Gyuri a semnat in carnetel si n-a mai platit bautura. Chelnerul i-a facut cinste!

AUDIENTA DE AUR
Elise Stan a organizat seara de petrecere de la Cerb, care i-a adus TVR-ului o audienta uriasa.

Peste 1.700.000 de telespectatori i-au urmarit pe cei 300 de interpreti de muzica populara din Piata Sfatului. Matilda Pascal Cojocarita, Dumitru Farcas, Ionut Dola-nescu, Veta Biris au fost printre invitatii la petrecere. Baiatul lui Liviu Vasilica, Florin, a stat in culise pentru a-i sustine pe unii solisti care, mai nou, fac parte si din ansamblul sau.

Desi s-a vazut ca unii interpreti nu stiau toate versurile la cantecele impuse de producatorul TVR, spectacolul a fost reusit.
×
Subiecte în articol: antimonden premiu