x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Braila - Vine omul cu o chitara!

Braila - Vine omul cu o chitara!

de Alex Revenco    |    01 Noi 2006   •   00:00
Braila - Vine omul cu o chitara!

Vineri si sambata, tineri talentati din intreaga tara canta pe scena Casei Tineretului din Braila si se straduiesc sa convinga juriul, dupa care "cei alesi" sustin duminica Gala laureatilor.

In perioada 3-5 noiembrie, la Braila se desfasoara editia inaugurala a unui nou festival-concurs de muzica folk, intitulat "Omul cu o chitara". Ca si consacratul (si longevivul) "Om bun" din Bucuresti, festivalul din Braila are loc la initiativa lui Victor Socaciu, iar organizatori sunt Consiliul Judetean Braila si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. Gazda manifestarii este Casa Tineretului din localitate, spectacolele vor incepe la ora 18:00, iar biletele costa 15 RON pentru adulti, 10 RON pentru elevi si studenti, iar biletul-abonament (pentru cele trei zile) este de 10 RON.

TOTUL E LIVE. Maria Puscaciu, director al Casei Tineretului, ne asigura ca "timp de trei zile vom asista impreuna la spectacole adevarate, cu un sunet de calitate, asigurat de aceeasi echipa care realizeaza la Teatrul "Maria Filotti" Festivalul George Grigoriu. La noi totul este live, nu intra nici un CD pe scena, doar muzicienii si instrumentele lor". Vedetele care vor sustine recitaluri la Braila sunt: Tatiana Stepa, Mircea Vintila, Victor Socaciu (vineri), Ada Milea, Maria Gheorghiu, Vasile Seicaru (sambata), Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Marius Batu (duminica). Pentru un loc pe podium vor concura atat cei calificati in urma preselectiei din Braila, cat si cei selectati la Bucuresti, adica Fortele de munca - Ramnicu- Sarat, Nu acum - Iasi, Unde - Cluj, Alina Manole - Roman, Alina Zaharia - Pitesti, Walter Ghicolescu - Iasi, Gigi Smadoi - Craiova si Silvan Stancel - Alba-Iulia.

SOCACIU BAND
Dupa ce a inventat "Om bun", Victor Socaciu (foto) se implica in "Omul cu o chitara": "Si la acest festival voi canta alaturi de trei muzicieni profesionisti (brasoveni de-ai mei!), fosti membri ai trupei Bosquito: Victor Solomon (ch. ac., back. vls), Vicky Stefanovici (bass ac., back. vls), Mihai Constantinescu (clape, back, vls). Sper sa se reinnoade traditia serilor de muzica si poezie (unice!), desfasurate cu ceva timp in urma la Casa Tineretului".

×
Subiecte în articol: antimonden Braila