x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Britney Spears, Taylor Swift şi Rihanna au câştigat cei mai mulţi bani în 2012

Britney Spears, Taylor Swift şi Rihanna au câştigat cei mai mulţi bani în 2012

de Agerpres    |    15 Dec 2012   •   12:22
Britney Spears, Taylor Swift şi Rihanna au câştigat cei mai mulţi bani în 2012
Sursa foto: Michael Kovac / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Revista Forbes a alcătuit clasamentul anual al celor mai bine plătite cântăreţe în anul care a trecut, în fruntea listei aflându-se de această dată Britney Spears, informează Agerpres.

Britney Spears a câştigat în 2012 nu mai puţin de 58 milioane de dolari, sumă explicabilă în mare parte prin succesul de care se bucură ultimul ei album, 'Femme Fatale', lansat anul trecut (care a primit discul de platină), dar şi prin participarea la X Factor. Pentru că a făcut parte din juriul emisiunii, cântăreaţa de 31 de ani a primit 15 milioane de dolari. A mai câştigat şi din propria linie de parfumuri.

Pe locul doi al clasamentului se află în 2012 cântăreaţa country de 22 de ani Taylor Swift, cu 57 milioane de dolari câştigaţi. Noul ei album, 'Red', s-a vândut într-un milion de exemplare în prima săptămână de la lansare, considerată cea mai bună de zece ani încoace în Statele Unite. Şi concertele constituie o serioasă sursă de venit, Taylor Swift fiind plătită cu un milion de dolari pentru fiecare spectacol.

Cu 53 milioane de dolari câştigaţi în 2012, Rihanna se află pe treapta a treia a podiumului. Cântăreaţa din Barbados, prezentă în paginile tabloidelor în ultima vreme îndeosebi datorită relaţiei sale controversate cu Chris Brown, este şi o pricepută femeie de afaceri. În afară de recentul turneu maraton în cele patru colţuri ale lumii, Rihanna a lansat 'Unapologetic', cel de-al şaptelea album în şapte ani, dar şi al treilea parfum, 'Nude'.

Top 5 este completat, în ordine, de Lady Gaga şi Katy Perry, cu 52 şi, respectiv 45 milioane de dolari câştigaţi în 2012. Beyonce ocupă poziţia a şasea, cu 40 milioane de dolari.

×