x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bush, Karel Bush - Cel mai bun iluzionist al lumii, în România

Bush, Karel Bush - Cel mai bun iluzionist al lumii, în România

15 Feb 2008   •   00:00

Deţine Rangul I în Ordinul Inter­na­ţional al Artiştilor Magicieni (un pre­miu obţinut pentru dezvoltarea ar­tei magiei), a fost declarat de două ori Artistul anului în Germania, iar în 2001 a cucerit titlul de “Magicianul Anu­­lui”, la nivel mondial.

Bush, Karel Bush - Cel mai bun iluzionist al lumii, în România

 

 

Deţine Rangul I în Ordinul Inter­na­ţional al Artiştilor Magicieni (un pre­miu obţinut pentru dezvoltarea ar­tei magiei), a fost declarat de două ori Artistul anului în Germania, iar în 2001 a cucerit titlul de “Magicianul Anu­­lui”, la nivel mondial. Doamnelor şi domnilor... Karel Bush. Iluzionistul ceh aduce strălucirea din Las Ve­gas la Bucureşti prin spectacolul său Boemia Magic. Cu toate că nu îi este uşor să pă­călească publicul din cauza arenei, Karel a reuşit să-i uimească pe români cu numerele lui impresionan­te. Nu se ocupă de trucuri “minore”, pen­tru că “toată lumea poate face a­cest lu­cru”, aşa că a conceput un show complex de apariţii, dis­pariţii, levitaţie, prestidigitaţie. “Este mult mai greu decât în Las Vegas să fac aceste nume­re, pentru că aici, în arenă, publicul mă priveşte din toate colţurile. Acolo este scena, cu publicul doar în faţa mea”, mărtu­ri­seş­te Bush. Bohemia M­a­gic a “călă­to­rit” prin majoritatea ţărilor din Eu­ro­pa, iar acum ne dezvă­luie şi nouă câ­teva dintre secretele sale.

 

ÎNCEPUTURI. Artistul ceh provine dintr-o familie de magicieni. Primele trucuri “le-a furat” de la părinţi, iar la vârsta de 4 ani deja reuşea să între­geas­că un lanţ “rupt”. După un “peri­plu” ca numere de step şi de echilibris­tri­că la circul cehoslovac, a trecut din nou la magie. Şi, pentru că tot timpul se dorea ceva nou, Karel şi compania sa au adunat din ce în ce mai multe tru­curi. Cât despre calitatea şi comple­xi­tatea acestora, fireşte că s-au îmbu­nă­tăţit. Aşa se face că s-a ajuns la un spectacol întreg, desfăşurat pe parcursul a două ore.

 

TRUCURI. Cu toate că a învăţat de mic tainele iluzionismului, Karel nu le-a “încercat” niciodată “pe fete”. Nici măcar în adolescenţă. “Mi se părea că toată lumea poate scoate un trandafir din neant. Iar eu voiam să fac altceva. Magie e ca şi când ai conduce o maşină. Toată lumea şofează, dar Schumacher e unul singur”, a explicat artistul ceh.

 

ÎN FAMILIE. Karel e obişnuit cu munca în familie. A participat la show-uri în copilărie, alături de pă­rinţi. Apoi, împreună cu prima so­ţie, a avut numere de step şi echi­libristică. Cu cea de-a doua parte­neră a pus bazele show-ului Boemia Magic. Iar fiica lor pare să le calce pe urme. Cântă, dansează şi, din când în când, participă la spec­tacolele lor. Însă Karel vrea ca fetiţa de 13 ani să se ocupe mai mult de şcoală.

×
Subiecte în articol: bush noul val karel