x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Callatis: eco divertis show

Callatis: eco divertis show

07 Aug 2009   •   00:00
Callatis: eco divertis show



La Mangalia, o minune ţine 11 ani. Această minune poartă numele de Festivalul Callatis. Iar în 2009, pe scena scoică din Portul Turistic, şapte zile şi şapte nopţi divertismentul autohton va fi băgat în priză, la 220 de volţi.

Din capitala estivală a românilor de pretutindeni nu va lipsi, evident, nici anul acesta Miss Diaspora. 

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Callatis se desfăşoară, între 9-16 august, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Senatului României.

În mod excepţional în acest an, cu o zi înainte de deschiderea festivalului propriu-zis (duminică) are loc Gala "Callatis Junior", "un festival al festivalurilor pentru copii". Prima seară de Callatis îi are în distribuţie pe: Fuego, Pepe, Miki, Fly Project, Crush & Alexandra Ungureanu. Se vor afla în "dialog muzical în Balcani": Etno&Ionuţ, Galani&Asteria, Geta Burlacu (Moldova), Annamari Dancs (Ungaria), Regal (Serbia), Ovidiu Lipan Ţăndărică&Grupul Balcano & Stelu Enache. Recital: Ricchi e Poveri.

Nu puţine au fost încercările de a-i aduce în România pe cei care au câştigat un premiu la celebrul Festival San Remo. Ricchi e Poveri va suţine un recital de 45 de minute, care va fi transmis în direct pe TVR2 şi TVR Internaţional. A doua zi, înaintea plecării în Italia pentru un alt concert (la Genova), Ricchi e Poveri îşi va lăsa înscris numele pe (deja) celebra "Alee a Stelelor de Mare" de pe faleza din Mangalia.


CRIZĂ, BA!
Marţi, 11 august, va fi Gala Folclorului Românesc, prezentată de Maria Dragomiroiu şi de Aurel Tămaş.
Vor intra în horă: Daniela Condurache, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Sava Negrean Brudaşcu, Aneta Stan, Gheorghe Turda etc. Cea de-a treia seară de Callatis - "Steaua de Mare" - este realizată în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Au răspuns la apel: Dan Bălan, Akcent, Marcel Pavel, Krypton, Analia Selis, Linda & Flavius Teodosiu, Poesis, Spin, Nicola, Nico, Ladies, Roxy Rox, Lavinia. Recital: Pro Consul.

Dacă e 13 august, e seara "Hiturilor verii". Într-un spectacol de excepţie, cei mai în vogă interpreţi aduc un omagiu lui Michael Jackson. Prezentatori: Vali Bărbulescu şi Alina Sorescu. Vineri este "Callatis Eco Show" (lansarea campaniei ECO LITORAL - campanie realizată în parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Ministerul Mediului şi Consiliul Judeţean Constanţa). Amfitrioni: Lavinia Şandru şi Radu Fornea. Vor cânta, cu drag şi spor, Mihai Trăistariu, Ana Lesko, Animal X, Vank, Hora, Delia, Celia, Corina, Bere Gratis, Hara, Blaxy Girls. Recital: Fun Factory.

Sâmbătă, de Sfânta Maria, olimpiada frumuseţii româneşti îşi desemnează laureatele. În ultima seară va fi "Callatis Fiesta". Loredana, Smiley, Puya, Lavinia, Montuga, DJ Rino&Silvia, Essenzza, Chichanos, Cristina Rus, Alb-Negru sunt cei responsabili de "fiesta". Să mai zică cineva că e criză! Callatis 2009 are de toate pentru toată lumea! Show-Time!


MANIFESTĂRI ADIACENTE
"Hai Acasă!" - devenită tradiţională, întâlnirea Românilor de Pretutindeni va fi şi în acest an un bun prilej de a găsi, împreună cu factori de decizie din ţară, soluţii pentru o strânsă legătură cu românii din Diaspora.
Concepută ca o replică la celebra alee a starurilor de la Hollywood, Aleea Stelelor de Mare a luat fiinţă din dorinţa organizatorilor de a cinsti va­lorile culturii româneşti şi a celor care subscriu la ele prin participare. An de an, aleea se îmbogăţeşte cu nume noi de artişti români şi străini care au evoluat pe scena festivalului.
Membrii Colegiului PIM, condus de Mihai Pânzaru Pim, vor fi prezenţi şi în acest an în Piaţa Festivalului şi vor face gratuit mii de portrete.
Printr-o manifestare de tradiţie, care a fost "importată" de multe oraşe din ţară, organizatorii festivalului omagiază Seniorii Cetăţii Callatis. Nu va lipsi nici concursul de focuri de artificii la care participă cele mai cunoscute firme de profil din ţară.

×
Subiecte în articol: antimonden