x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Callatis fără Columbeni!

Callatis fără Columbeni!

de Dana Andronie    |    13 Aug 2009   •   00:00
Callatis fără Columbeni!

Dacă a fost marţi, a fost "Dor de Callatis" - gala folclorului românesc. Voci de aur i-au făcut pe spectatori să încingă hore pe gradenuri. Maria Dragomiroiu şi Aurel Tămaş au prezentat cea de-a doua seară populară de festival.



Florentina Satmari sau Mămuca - aşa cum îi spun moldovenii, sau Împărăteasa - cum îi spune restul lumii -, a reuşit (pentru a mia oară, e adevărat) să realizeze un spectacol fără cusur. Totul a funcţionat nemţeşte. Noi îndrăznim să o numim instituţie pe Florentina Satmari. Este în stare să organizeze aproape singură o gală, fără ca producătorul festivalului să aibă vreun stres. Daniela Condurache, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Sava Negrean Brudaşcu, Cornel Borza, Maria Didraga, Olguţa Berbec, Gelu Voicu, Cristian Pomohaci, Aneta Stan, Gheorghe Turda, Nina Predescu, Ansamblul "Baladele Deltei", Ansamblul "Plaiuri Dobrogene", Orchestra "Dor Românesc", dirijată de Ştefan Cigu. Debuturi la "Dor de Callatis": Alexandru Recolciuc şi Alina Trascău.

"CELE MAI FRUMOASE"
În acest an, Festivalul Callatis are un alt imn, interpretat de Răzvan Ştefaniu (Răzvan di Stefano, pe numele de scenă) din trupa Ro-Mania. Dany Alexandrescu şi Radu Fornea (K1) au compus noul imn, care deschide în fiecare seară festivalul din Portul Turistic Mangalia. Ro-Mania va avea de susţinut şi un minirecital sâmbătă seară, când se alege Miss Diaspora. Nu întâmplător, Cătălin, Răzvan şi Ionuţ vor fi prezenţi printre domnişoarele care se luptă pentru un titlu de frumuseţe. Trupa etno-dance a început cu câteva luni în urmă campania "Cele mai frumoase", la care a participat şi Monica Columbeanu. Surprinzător, doamna Columbeanu va lipsi cu desăvârşire de la Callatis. Se pare că a devenit persona non grata şi, ca atare, nu va fi nici în culise, nici pe scenă. Asta da premieră! În ultimii ani n-a fost un Callatis fără soţii Columbeanu, spre deliciul presei de scandal.

ENACHE, ÎN LOCUL LUI TEMIŞAN
Tot o premieră, dar de data aceasta muzicală, este şi musicalul de la 16 august - "Dracula in love" - ce îi are ca protagonişti pe Adrian Enache, Anna Lesko, Anika (Rednex) şi Răzvan di Stefano. Textul îi aparţine reputatului umorist Dan Mihăescu, iar muzica este scrisă de Dany Alexandrescu. Iniţial, în cărţi era Aurelian Temişan, dar pe ultima sută de metri a fost înlocuit cu Enache. De asemenea, imnul "Întâlnirii românilor de pretutindeni" - "Hai acasă!" - este interpretat de Enache, nu de Temişan, aşa cum era anii trecuţi. Aşa-i în tenis...

HITURILE VERII
Astăzi, începând cu ora 21:00, la TVR 2 vom avea parte de un maraton muzical printre cele mai difuzate cântece ale momentului. Într-un recital de excepţie, cei mai în vogă interpreţi mioritici aduc un omagiu lui Michael Jackson. Seara este prezentată de Vali Bărbulescu şi Alina Sorescu. În distribuţie: DJ Project, Laurenţiu Duţă, Cream, Ela Rose, Davis Deejay feat. Dony, Connect R, Andreea Bănică, Alex, Nick Kamarera&Deep Side Deejays, Akcent, Play&Win, Morris, DJ Layla feat. Alissa,Vali Bărbulescu feat. Damon.

×
Subiecte în articol: antimonden callatis