x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Callatis: şi ricchi, şi poveri

Callatis: şi ricchi, şi poveri

de Dana Andronie    |    12 Aug 2009   •   00:00
Callatis: şi ricchi, şi poveri

Prima seară de Callatis a impresionat în două feluri: prin organizare şi acurateţe tehnică, dar şi prin calitatea manelistico-belicoasă, cu incitare la sex şi campanie electorală, a cuvintelor rostite pe scenă. A fost un regal de peste 10.000 de euro. Cam atât costă artiştii în fiecare seară de festival, plus luminile, sunetul, scena...



Pro Familia - în frunte cu Cornel Diaconu (părintele de drept al Callatisului) - şi Primăria Mangalia - cu Claudiu Tusac - produc cu 8 miliarde un festival pentru românii de pretutindeni. Şapte zile şi şapte nopţi, artiştii cei mai "cu moţ" din showbiz-ul din România cântă sau dansează pe scena-scoică din portul turistic.

FIECARE CU STEAUA LUI
Pentru Gheorghe Gheorghiu, însuşi preşedintele ţării a pus o pilă să intre zece minute la Callatis. Traian Băsescu s-a obişnuit atât de mult cu Gheorghe (Gheorghiu), care-i cântă aproape în fiecare seară la Cireşica, încât nu mai poate fără el. Organizatorii au fost nevoiţi să-i satisfacă doleanţa lui Băse şi l-au introdus în ultima seară pe artistul mult-prea-iubit al tovarăşului, deşi bani pentru onorariu nu mai "este"...

Aproximativ 70.000 de euro s-au distribuit de Primărie pentru prestaţiile artiştilor. Unii au fost mai bine plătiţi, alţii..., funcţie de cum s-a negociat. Astfel că Fuego, pentru 12 minute de playback, a primit 3.000 de euro! Trupa Ricchi e Poveri - atracţia primei seri - a primit de cinci ori mai mult decât "băiatul" de lângă brad al Irinei Loghin, mai exact 16.000 de euro. Italienii şi-au meritat fiecare bănuţ. Au cântat live mai bine de 40 de minute şi ne-au oferit o seară de hit-uri. Incredibil! Deşi se îndreaptă vertiginos spre vârsta a treia, au susţinut un recital incendiar. Profesionişti până în măduva oaselor... La miezul nopţii, italienii şi Ovidiu Lipan Ţăndărică au primit câte o Stea de mare, pe aleea celebră deja din Mangalia. Cu această ocazie am aflat şi când s-a născut primarul Claudiu Tusac: "Când m-am născut eu atunci începea Ricchi e Poveri să cânte"... Adică acum 46 de ani. Ce performanţă (pentru italieni, bineînţeles)!

MAI BINE ACAPULCO!
Lavinia Şandru, actriţă de profesie (şi prin formaţie, şi prin activitate) a prestat corespunzător la Callatis, ca prezentatoare. În sensul că a făcut mai mult spate, decât faţă, reuşind să dea şi câteva rateuri: "Următorul invitat a vrut să urmeze Teologia, dar a sfârşit prin a cânta..". Era vorba despre Fuego, care, staţi liniştiţi, n-a sfârşit. Încă. Sau altă perlă: "atificienii". De mare angajament a fost partitura de campanie electorală: "Dacă până acum am fost cu toţii «poveri», ne luăm angajamentul să fim «ricchi»" - a reprodus, din strategia politică a partidului, Lavinia Şandru... Avem doar atât de spus: Acapulco (un hit Ricchi e Poveri)!

Pepe are texte de manelist. Nu ştim de unde le-a luat, dar îl sfătuim să le dea înapoi, chiar dacă are "o femeie care face cât 100"... Fly Project ne-a dat de înţeles, în limba engleză: "I want to kiss you/ I want to fuck you". Chiar aşa, acolo, pe scenă?... În rest, a fost o seară chiar reuşită. Annamari Dancs a avut un show incendiar, iar Regal din Timişoara şi-a meritat locul pe scena-scoică. Le dorim vânt în pupă!

×
Subiecte în articol: antimonden