x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Caritatea, in vacanţă

Caritatea, in vacanţă

de Anca Stanescu    |    05 Iul 2007   •   00:00
Caritatea, in vacanţă
Sursa foto: ATTILA KISBENEDEK/

Marţi seară, Gala Charity Dinner a beneficiat de un invitat de calibru: José Carreras. Cu toate astea, suma colectată nu a fost una atăt de generoasă pe căt se aşteptau, probabil, organizatorii.


Marţi seară, Gala Charity Dinner a beneficiat de un invitat de calibru: José Carreras. Cu toate astea, suma colectată nu a fost una atăt de generoasă pe căt se aşteptau, probabil, organizatorii.


Pănă la ora 21:00, in Sala Unirii din Palatul Parlamentului nu se intămplase mai nimic. Apoi, lucrurile au inceput să se deruleze cu repeziciune. Concertul José Carreras, o licitaţie insistentă şi, in final, un concert susţinut de fetele Amadeus.


NU VREŢI SĂ SCĂPAŢI DE MINE? Licitaţia s-a desfăşurat incepănd cu ora 23:00 şi a avut parte de un public obosit şi plictisit. Păcat de Mihaela Rădulescu - gazda - care s-a intrecut pe ea insăşi! "Nu mă lăsaţi să plăng aici", a spus la un moment dat. "Astă-seară voi fi personajul rău. Dacă vreţi să scăpaţi de mine căt mai repede, faceţi oferte generoase." Obiectele licitate au fost de cele mai diverse categorii: un stilou donat de José Carreras, un tablou de Marcel Chirnoagă, o excursie la fabricile Maseratti, o sticlă de şampanie Veuve Liqueur by Gucci (ediţie limitată), un week-end la Hotelul Marriott Bucureşti (acolo unde a fost cazat Carreras). Ultimul obiect, tricoul lui Cristi Chivu, a urcat la maximum ambiţia Mihaelei. "I-am promis lui Cristi că am să-i vănd scump tricoul", s-a rugat ea, văzănd că oamenii lăncezeau in scaune. In disperare de cauză, s-a intors cu spatele şi a "ameninţat" asistenţa: "Aştept să mă strige cineva, ca să revin. Dacă dă careva 6.000 de euro, revin şi ii dau tricolul". "Minunea" a venit din partea soţiei lui Ionuţ Lupescu. Dar Mihaela a incins şi mai tare spiritele; s-a imbrăcat in tricou, peste eleganta-i rochie de seară, şi a făcut o ofertă "fierbinte": "Vrea cineva, cu 7.000 de euro, să ia acest tricou de pe mine? Il dau imediat!". Cine credeţi că a fost "norocosul"? Ţiriac (senior). Care l-a cumpărat şi i l-a inapoiat, spre a mai fi văndut o dată. Una peste alta, "cel mai mare eveniment caritabil al anului" a reuşit cu greu să străngă 23.500 de euro (din licitaţie), la care se mai adaugă şi suma colectată din biletele de participare (500 de euro de persoană). Să sperăm că United Way (beneficiarul acestui eveniment) va reuşi să ii administreze cu eficienţă (şi mai ales cu suflet).


Ovaţionaţi

Deşi Carreras a dorit ca nici musca să nu mişte-n front pe durata recitalului său, nu s-a intămplat chiar aşa. Şi de vină n-au fost ziarişii, ci chiar invitaţii. S-au făcut poze şi s-a filmat (cu mobilele), s-a băut, s-au ridicat oamenii de la mese. Foarte aplaudaţi au fost soprana Alexandra Coman, dar şi orchestra Filarmonicii George Enescu (excepţională). Ambii artişti au căntat de mai multe ori şi impreună, ridicănd sala in picioare. Alte VIP-uri care şi-au bucurat urechile cu acorduri (muzicale) de calitate au fost: Iuliana Marciuc, Ionuţ Lupescu, Elisabeta Lipă, Adrian Păduraru (insoţit nu de iubită, ci, surpriză!, de o bătrănică simpatică), Radu Florescu, Dana Deac, Luminiţa Anghel (a cărei firmă, L.A. Entertainment, l-a adus pe Carreras in ţară).


×
Subiecte în articol: antimonden