x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Casa de moda Chanel a recunoscut că a furat motivele unei creatoare din Scoţia

Casa de moda Chanel a recunoscut că a furat motivele unei creatoare din Scoţia

11 Dec 2015   •   21:52
Casa de moda Chanel a recunoscut că a furat motivele unei creatoare din Scoţia

Casa de modă franceză Chanel a recunoscut că a copiat pentru ultima sa prezentare motivele unei creatoare de pulovere tradiţionale, stabilite în Scoţia, şi a decis să recunoască meritul acesteia, recunoscând sursa sa de inspiraţie, relatează AFP.

La 1 decembrie, Chanel a organizat o prezentare la Roma în legendarul studio "5" al lui Federico Fellini din Cinecitta. Două zile mai târziu, pe pagina sa de Facebook, creatoarea venezueleană Mati Ventrillon, stabilită în Scoţia, pe una dintre insulele din Arhipelagul Shetland - cunoscute în întreaga lume pentru puloverele şi motivele tradiţionale - a publicat o fotografie a unui model masculin de la parada Chanel, care purta un pulover fără mâneci cu model animal print în alb-negru ... extrem de asemănător cu unul pe care ea îl oferea spre vânzare pe site-ul său.

Creatoarea a explicat că în această vară doi angajaţi ai Chanel i-au cumpărat mai multe modele pentru a le studia, dar că nu se aştepta să îi fie copiate motivele.

Joi, casa de modă a declarat într-un text trimis AFP că "în urma discuţiilor care au permis clarificarea acestei dispute, Chanel va credita munca lui Mati Ventrillon sub titulatura + design-Mati Ventrillon + (...) în semn de recunoaştere a faptului că s-a inspirat pentru modelele sale de puloverele în cauză".AGERPRES

×