x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Castiguri de-o vara

Castiguri de-o vara

26 Aug 2004   •   00:00

In vara asta a plouat mult. Dar nu cu bani. Artistii care au muncit la Marea Neagra au bagat putini bani in buzunar sau in cont fata de castigurile la care se asteptau. Totusi, este de apreciat ca mai toti interpretii au pus un banut deoparte pentru propriile afaceri.

CATALINA IANCU, HORATIU TUDOR

Pe an ce trece, spectacolele de pe Litoral aduna din ce in ce mai putini spectatori. Doar cand pe afis se afla Maria Dragomiroiu, Nicolae Guta, Daniela Gyorfi & Co, turistii intra in teatrele de vara. Chiar daca au si cate trei spectacole pe seara, artistii nu au prea multi lei de numarat. Onorariul se fixeaza in functie de numarul de spectatori. De exemplu, in cazul in care sunt peste 1.000 de oameni, primesc o suma mai consistenta. Dar, de cele mai multe ori, nu cumpara bilete mai mult de 800 de spectatori. Nicolae Guta a prins radacini pe Litoral, avand concerte la care au venit si 1.200 de spectatori.

Cea mai cautata trupa din statiunile de la malul marii a fost Iris. Minculescu, impreuna cu ceilalti "irisi", a sustinut o serie de concerte in aer liber in Mamaia, Costinesti, Vama Veche. Rockerii vin pentru semenii lor, nicidecum pentru bani. Dovada este faptul ca Mercedes-ul trupei n-a fost inca reparat, asteptand, probabil, concertele din Capitala.

PARFUM. Maria Dragomiroiu nu cheltuieste banii castigati, ci ii reinvesteste. N-a muncit degeaba, daca e sa luam in considerare faptul ca interpreta a bagat 600 de milioane de lei in reamenajarea unor gradini de cinema de pe Litoral. Mai mult, Maria Dragomiroiu este proprietara casei de discuri DMB Music. "Banii pe care i-am castigat pe Litoral ii investesc in cele doua gradini cinema, din Jupiter si Mangalia, ale caror proprietara sunt impreuna cu sotul meu. De asemenea, am inceput sa dotez cu aparatura de ultima generatie studioul meu de inregistrari. Nu stiu exact cate spectacole am avut, dar pe seara au fost si cate doua-trei recitaluri. Rar mi s-a intamplat sa-mi cumpar obiecte de valoare, in rest am dat banii pe parfumuri si pe cele necesare ingrijirii unei femei."

LA SERVICE! Daniela Gyorfi & Liviu Guta s-au imbogatit (daca mai era nevoie) in acest acest sezon cu piesa "De ce ma minti?". Lumea se aduna ca la circ s-o vada pe Gyorfi in noua ipostaza de dansatoare din buric. Artistii luau de caciula aproximativ 6 milioane de lei pentru doua spectacole. De multe ori se intampla ca ei sa apara pe afis, dar sa nu fie prezenti la cantare. Aveau alte angajamente mult mai avantajoase in alte zone ale tarii. Gyorfi si-a cumparat haine si a bagat banii in salonul de cosmetica, unde trebuie sa asigure salariul a cinci angajati. Din cauza sutelor de kilometri parcursi, nu de putin ori a fost nevoita sa mearga cu masina la service. "Nu ma plang, am castigat atat cat sa pun bani si deoparte. Mai ales ca am prins o cantare cu Liviu, la Barcelona. Mi-am imbogatit garderoba cu rochii de seara."

Romica Tociu zambeste peste mustata cand aduci vorba despre bani. Fara nici o exagerare, Tociu a muncit in aceasta vara ca un Sisif. Se trezea in zori si dadea fuga sa-si deschida restaurantul din Olimp. Seara alerga dintr-o statiune in alta pentru a-si onora contractele. "Nu pot sa spun exact cat am castigat, pentru ca toti banii i-am investit in restaurant."

CU MODA. Blondy a reprezentat marea atractie a spectacolelor de pe Litoral. Nu exista seara in care Andreea si Cristina sa nu fie vazute in cate trei statiuni. Au atins recordul, parcurgand sute de kilometri intre teatrele de vara unde trebuiau sa cante. "Fetele sunt innebunite dupa tot ce apare nou in moda. Daca ar fi dupa ele, ar cumpara magazine intregi de haine, iar incasarile s-ar duce pe apa sambetei. Multumesc lui Dumnezeu ca suntem inca o trupa foarte solicitata si au fost dati cand a trebuit sa refuzam anumite spectacole pentru ca nu mai faceam fata. Acceptam sa cantam in spectacolele de pe Litoral, fiind un bun prilej de a ne promova imaginea si discurile. Nu se castiga extraordinar pentru nivelul nostru", ne-a declarat Lucian Mitrea, impresarul trupei Blondy.

FACTURI. AndreEA si-a achitat nota la telefon cu banii pe care i-a primit din spectacolele estivale. "Nu m-am gandit niciodata la asta. Nu ma gandesc asa departe. Traiesc clipa. Nu-mi fac planuri pe termen lung si nici nu-mi planific sa castig niste bani pentru a cumpara ceva anume. Am si masina, si televizor, si frigider, am tot ce-mi trebuie. Chiar nu mi-am pus problema astfel. Imi cumpar o gramada de alte lucruri: haine, farduri, parfumuri etc.

Habar n-am cat am castigat, fiindca n-am stat cu banii la ciorap. I-am cheltuit tot la mare. Dar daca va referiti la onorariile de la spectacole, iata ce-am facut cu sumele castigate: mi-am achitat factura la telefon si am stat tot sezonul pe Litoral impreuna cu fratele meu si cu verisoara mea", ne-a declarat AndreEA.

"USCATORIE". Minodora si Catalin Arabu si-au luat masina. Masina de uscat hainele. Au cumparat-o de la Constanta, acolo unde au, de fapt, si un apartament. "Sezonul acesta n-a fost asa de bun, asa cum ne imaginam noi la inceputul verii. A tot plouat si multe spectacole au fost amanate. Asa ca nu va pot preciza numarul acestora.

Dar pot sa va spun ca n-am strans atatia bani cat ne-am propus. N-am facut o socoteala exacta cu cat am castigat, fiindca noi investim tot timpul banii, in haine, parfumuri, scule, de fapt mai mult in imaginea noastra. Din acest motiv ne-am amanat si nunta care urma sa aiba loc in toamna. Cu banii de pe concerte ne-am cumparat o masina de uscat haine, caci in rest avem de toate", ne-a povestit Catalin Arabu.

Uni-K s-a impartit intre provincie si Marea Neagra. "Vara aceasta am stat jumatate de saptamana pe Litoral, jumatate de saptamana in diverse locuri din tara, unde am avut concerte. Ma gandesc sa-mi redecorez locuinta... Cred ca asa voi cheltui banii din concerte, dar voi fi totusi cumpatata.

S-AU DOTAT CA SA NU FACA PLAYBACK

Corina se declara a fi multumita. Cel putin pentru faptul ca piesa "Noi" pe care o canta alaturi de Pacha Man si Marius Moga a prins si la turistii aflati la Marea Neagra. "Am incercat ca mare parte din banii pe care i-am castigat din concerte sa-i economisesc si sa ii investesc in ceva foarte util. Asa ca am dat peste 2.000 de euro pe materiale audio pentru a-mi utila micuta sala de repetitii. Mi-am cumparat un microfon, doua monitoare cu amplificator si un minidisk." Trupa Parlament a cantat fara numar! "Pentru ca noi am cazut la lectia de sincron si nu suntem in stare sa facem play-back... Chiar suntem caraghiosi daca incercam acest lucru, am refuzat multe invitatii de a canta pe Litoral. Din banii de concerte noi ne cumparam de-ale gurii si... un televizor color", ne-a declarat Pepino din Parlament. Bere Gratis s-a orientat mai mult spre concertele din provincie. "Muzica pe care noi o cantam nu e adecvata manifestarilor din discotecile sau teatrele de vara de pe Litoral. Insa de la concertele in aer liber nu am lipsit. Nu mai conteaza ce ne-am dori sa ne achizitionam din banii castigati pentru ca incepem inregistrarile la un nou album si vom investi cat de mult se va putea in calitatea inregistrarilor, in instrumente sau materiale audio", ne-a declarat Robert.

COCKTAIL

COSMINA PASARIN N-A AJUNS DELOC PE LITORAL. Pe responsabila cu vremea de la Pro TV n-a vazut-o soarele anul acesta. Si asta deoarece prezentatoarea meteo n-a avut vacanta. N-a avut timp sa se bronzeze nici macar la solar, fiindca a lucrat chiar si in week-end-uri. (Catalina Iancu)

CATALIN MARUTA, CONTESTAT DE ANUMITI PRODUCATORI. Ascensiunea realizatorului emisiunii muzicale DP2, Catalin Maruta, nu este privita cu ochi buni de anumite persoane din TVR. Gurile rele din apropierea lui spun ca popularitatea i s-a cam urcat la cap, Maruta devenind un tip arogant, caruia a inceput sa-i miroasa aproape tot. Acest lucru este evident si-n aparitiile sale in direct. Si, cum in viata exista o "esplicatie", vorba mult mai apreciatului Mugur Mihaescu, aceasta consta in faptul ca maestrul Maruta are un sprijin puternic. Mai exact, din partea tatalui sau, a carui profesie spune tot: procuror in judetul Gorj. (Horatiu Tudor)

ANDRA A STAT CU PARINTII SI CU IUBITUL IN ACELASI APARTAMENT. A concertat in toata tara si inca nu se gandeste sa-si ia vacanta. Nu ar avea cum, mai ales ca imediat incep scolile si intra pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru Bacalaureatul pe care il va da anul viitor. Ca multi alti solisti, Andra a profitat si ea de sezonul estival pentru a-si promova piesele la mare. Pe Litoral a stat aproape doua luni, iar in prezent se afla acasa, la Campia Turzii, alaturi de familie si prieten. Tatal interpretei, care este si impresarul ei, doreste da dezminta faptul ca nu s-ar intelege cu prietenul Andrei, iar din cauza aceasta ar fi aparut mari divergente intre el si fiica. "Nu este nimic adevarat. Nu am nimic impotriva relatiei lor. Este ceva firesc... Vara aceasta, prietenul ei a fost cu noi la mare. Am inchiriat un apartament si am stat impreuna. In ceea ce priveste sederea la mare, pot sa spun ca Andra a si muncit foarte mult, dar a mai avut si ceva timp de odihna, plus ca si din punct de vedere financiar suntem multumiti." (Roxana I. Ancuta)
×
Subiecte în articol: antimonden banii concerte vară litoral