x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce face in vacanta mama Irina Radu

Ce face in vacanta mama Irina Radu

28 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Ati mai vazut o mama cu telefonul la ureche si cu degetele pe laptop, in timp ce isi alapteaza pruncul la san? Chiar daca vi se pare de neconceput, se poate. Asa si-a petrecut numeroase zile Irina Radu.
DANA CIOBANU

Directorul Departamentului de Evenimente Speciale din Televiziunea Romana nu prea a avut parte de concediu. Nici prenatal, nici de maternitate. Irina Radu a muncit pana in ultima luna de sarcina la pregatirea concursului Eurovision, a nascut un baietel frumos si sanatos, dupa care s-a intors la birou pentru a pregati Cerbul de Aur.

EVENIMENTE. Ca sa nu-l lase pe bebelusul Matei acasa, l-a luat cu ea la Brasov, cand avea abia doua luni. Si s-a impacat cu ideea ca nu poate fi si mama, si organizator decat cu laptopul intr-o mana, copilul in cealalta si telefonul mobil la ureche. Dar a venit vacanta si pe strada ei! Opt zile de concediu. Binemeritat este putin spus. Era nevoie de un relas, dupa un an plin de evenimente in familie si pe plan profesional. Irina Radu si-a luat copiii - Vera, de 6 ani, si Matei, care face acusi 4 luni - si a venit la Vox Maris, in Costinesti: "Aveam nevoie de o vacanta, mai ales ca n-am avut timp sa respir lunile astea. Iar la toamna avem o gramada de evenimente de realizat".

AJUTOR. Am convins-o pe mamica sa se lase fotografiata alaturi de fiica si fiul ei, intr-o dimineata, dupa micul dejun. "Dar repede, ca Matei nu prea are voie sa stea la soare", ne-a zorit. Vera e mai timida si s-a tot ascuns dupa mami in timpul sedintei foto. "Cand eram insarcinata, Vera imi punea niste intrebari tare amuzante, de genul: "Da’ ce face el in burta? Nu se plictiseste?".

Cand l-am adus pe Matei acasa, l-a ignorat zile in sir. Acum insa ma ajuta sa-i fac baie, sa-l scot la plimbare. A inceput sa-i treaca gelozia, chiar daca e trista ca lumea intreaba mai mult de cel mic decat de ea", ne-a marturisit ea. Irina Radu planuia sa aiba trei copii pana ce implineste 32 de ani. In septembrie face 36 de ani si are doar doi copii. "Am gresit planul, ce sa fac. Dar e bine si asa. In plus, mai am timp si pentru al treilea", ne-a spus razand Irina.

PLIMBARET

"Cred ca Matei o sa fie plimbaret. La doua luni l-am dus la Brasov, la trei la mare, iar peste o saptamana mergem la Stufstock, in Vama"

GELOZIE

"Cand l-am adus pe Matei acasa, Vera l-a ignorat zile in sir. Acum ma ajuta sa-i fac baie, sa-l scot la plimbare" - Irina Radu

FILMAT LA NASTERE

Nasterea micutului Matei Radu Vasilescu, prin cezariana, a fost filmata cap-coada de Iuliana Marciuc. "Nici acum nu am vazut caseta, cu toate ca o am acasa. Nu am avut puterea. Mi-e de ajuns sa-l tin in brate si sa ma bucur ca il am, chiar daca doctorii imi spusesera ca nu voi mai putea duce un copil, dupa ce am nascut-o pe Vera", spune Irina.

Tabara - 3.140 de prezervative pentru 7.000 de elevi

CRISTIANA MITROI

In perioada 31 iulie-1 septembrie se desfasoara la Navodari cea de-a doua editie a campaniei de vara "12 18 Nu e interzis sa intrebi...", organizata de Fundatia Tineri pentru Tineri (TnT). Campania face parte din proiectul "Prevenirea si schimbarea comportamentului privind infectiile cu transmitere sexuala, HIV si SIDA, in randul populatiei tinere". Fundatia Tineri pentru Tineri se implica in mentinerea si promovarea importantei sanatatii reproducerii la tineri.

CONTRACEPTIE. Pe plaja au fost instituite echipe portocalii formate din 14 voluntari instruiti, cu varste intre 16-21 de ani care, impreuna cu un consilier/psiholog, au incercat sa fie de folos celor aflati in tabara de la Navodari. In prima parte a zilei, grupuri de tineri din clasele V-XII se intalnesc doua ore pe zi, cu cate o echipa formata din doi voluntari cu care abordeaza teme legate de comunicarea despre sexualitate, contraceptie sau infectii cu transmitere sexuala HIV/SIDA. Se discuta si despre problemele specifice varstei si relatia cu sexul opus si familia. Activitatea din discotecile din tabara nu este de ignorat, ea presupune si distribuirea de prezervative. 7.000, tineri aflati in vacanta in taberele din statiune au beneficiat de serviciile oferite de voluntarii TnT, care au impartit un numar de 3.140 de prezervative si 5.000 de materiale informative.

LA CALD

  • ELENA CARSTEA ISI DA FIICA LA SCOALA GERMANA. Desi de la interpretarea exceptionala a piesei pentru Eurovision nu se mai poate lauda cu prea mari performante muzicale, Elena Carstea continua sa demonstreze ca atunci cand le-a infiat pe cele doua fete nu a fost un moft. In privinta educatiei lor, artista pare sa demonstreze ca nici un sacrificiu nu e prea mare.

    Elena le-a inscris pe Sanda si Adriana la o gradinita cu profil de limba germana. Acum, cand fiica cea mare, Sanda, in varsta de 7 ani, trebuie sa mearga la scoala, cantareata a considerat ca cel mai potrivit lucru este ca Sanda sa urmeze in continuare cursurile Scolii germane. Daca ea nu a avut sansa sa devina o umanista, iata ca instinctul matern functioneaza la cote maxime in privinta fiicei sale. (Horatiu Tudor)

  • FOSTA IUBITA A LUI LIVIU DE LA L.A., IN VIDEOCLIPUL AXXA. De mai multi ani incoace, baietii de la AXXA sunt constanti in incercarea lor de a reveni in centrul atentiei publicului. Sansa se pare ca le surade, dar mai mult datorita ideii de a introduce in ultimul lor videoclip o aparitie feminina de senzatie. Este vorba despre manechinul Alma Ciucur, a carei celebritate se datoreaza, din pacate, doar relatiei pe care a avut-o cu infatuatul Liviu de la L.A. Nu punem la indoiala calitatile piesei, avand in vedere ca este compusa de binecunoscutul Adrian Ordean, insa mai mult ca sigur "O zi cu tine" nu va cunoaste inaltimile topurilor. Si asta pentru ca AXXA nu este reprezentata asa cum se cuvine de noua lor casa de productie. (Horatiu Tudor)

  • NICO ISI VA TERMINA LICEUL LA SERAL. Desi nu se mai afla la prima tinerete, interpreta Nico, a carei valoare artistica i-a fost recunoscuta cam tarziu, vrea sa-si continue studiile la seral. Nu multi stiu ca artista ploiesteanca nu a absolvit liceul, ci doar o scoala profesionala, sectia chimie: "Niciodata nu e prea tarziu pentru nimic, daca ai vointa. Intentionez sa revin pe bancile liceului, pentru a lua si eu Diploma de Bacalaureat. Dupa aceea, am ambitia sa dau la Conservator, la canto. Asta e, vad ca lumea te trateaza si in functie de diplomele pe care le ai in buzunar". (Simona Ecovoiu)

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - 28 august 2004

    "Gaina mea am dat-o marinarilor"

    Ileana Sipoteanu canta despre mare

    Cu vedere la plaja

    Litoralul azi
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden radu irina matei tineri irina radu