x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Celebra rochie a actriţei Marilyn Monroe în care i-a a cântat lui Kennedy, scoasă la licitaţie

Celebra rochie a actriţei Marilyn Monroe în care i-a a cântat lui Kennedy, scoasă la licitaţie

07 Sep 2016   •   20:30
Celebra rochie a actriţei Marilyn Monroe în care i-a a cântat lui Kennedy, scoasă la licitaţie

Rochia mulată şi strălucitoare pe care starul american de film, Marylin Monroe, a purtat-o atunci când i-a cântat preşedintelui Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy va fi scoasă la licitaţie. The Guardian scrie că organizatorii se aşteaptă la o sumă de trei milioane de dolari.

Actriţa a purtat rochia de culoarea pielii şi care abia o acoperea, la petrecerea din 1962 de la Madison Square Garden. Pentru că rochia era mulată perfect a trebuit să fie cusută aproape complet pe vedeta americană.

Licitaţia organizată de Julien’s Auctions va avea loc la Los Angeles, pe 17 noiembrie. Marilyn Monroe a purtat celebra rochie la aniversarea preşedintelui Kennedy din Madison Square Garden în 1962. Ea a murit la mai puţin de trei luni de la acest eveniment, în urma unei supradoze de pastile de dormit. John F. Kennedy a murit un an mai târziu.

Înainte de vânzare, rochia va fi expusă publicului la Mana Contemporary, un centru de artă din Jersey City, în New Jersey şi la Muzeul Personalităţilor din Lumea Modei (Museum of Style Icons) situat în Newbridge, Irlanda. Ultima rochie care a aparţinut actriţei a fost vândută în 1999 la preţul de 1,26 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: marilyn monroe licitatie