x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor

Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor

27 Mai 2015   •   21:20
Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor

La scurt timp după ce a devenit tată pentru a doua oară, chef Florin Dumitrecu a mai avut parte de încă o bucurie: a fost numit Ambasador Onorific SOS Satele Copiilor, după o perioadă în care s-a apropiat foarte mult de micuții din aceste centre și a și organizat evenimente pentru ei.

Așa se face că celebrul jurat se mândrește acum cu o familie extinsă, după cum el însuși declară.

”De acum voi avea o familie mare, foarte mare. Sunt bucuros că am fost numit Ambasador S.O.S. Satele Copiilor și mă emoținează faptul că s-au gândit la mine. Mă leagă o prietenie specială cu acești copii, pe care i-am cunoscut anul trecut și pe care am încercat, cum am putut, să îi ajut și să îi bucur. De azi, și acești micuți care nu au avut norocul unei familii iubitoare sunt familia mea”, mărturisește Florin.

Prima întâlnire dintre chef Dumitrescu și organizația non-profit SOS Satele Copiilor România a avut loc în iarna anului trecut, când Florin a participat la Ziua Porților Deschise de la centrul din București.



Acesta a fost imediat cucerit de copiii de aici, care, la rândul lor, s-au atașat imediat de el. Au urmat o serie de vizite și evenimente organizate de Florin special pentru ei, precum și invitația micuților de aparticipa, în cadrul unei probe, la show-ului ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” de la Antena 1.



”Am spus în nenumărate rânduri că mă consider un om binecuvântat, în special pentru că am o familie frumoasă pentru care voi fi veșnic recunoscător. Știu că toate reușitele mele profesionale și toate orele de muncă ce se întind târziu în noapte ar fi cu mult mai puțin semnificative dacă nu le-aș avea alături pe soția mea și pe cele două fete ale noastre. De aceea, prima oară când am ajuns la SOS Satul Copiilor București am trăit o senzație nouă, de tristețe amestecată cu bucurie. Am fost trist pentru că am făcut cunoștință cu realitatea copiilor lipsiți de dragostea familiei, care nu au parte de căldura și tandrețea mamei și nu se bucură nici de sprijinul tatălui şi m-a surprins numărul micuţilor care nu au șansa de a simți căldura și emoția unei familii. Bucuria am resimțit-o văzând că există oameni cu inimă mare și asociații preocupate să le asigure acestor copii un trai decent, încercând să îi integreze în societate, să le anime interesul pentru cunoaștere și dezvoltare, pentru depășirea propriei condiții, prin facilitarea accesului lor la educație și activități sportive și creative. Sunt mândru să fiu Ambasador SOS Satele Copiilor România și mărturisesc că familia mea tocmai s-a mărit considerabil, precum și responsabilitățile mele”, a mai spus Florin Dumitrescu.



Chef Dumitrescu susține și petiția online inițiată de SOS Satele Copiilor, prin care se dorește ca 15 mai, Ziua Internațională a Familiei, să fie recunoscută drept sărbătoare legală.

Sprijinul și adeziunea față de inițiativa SOS poate fi manifestat prin votul acordat pe www.sos-satelecopiilor.ro.

×