x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Chefi la cutite. Vacanță cu miel la proțap și snorkeling în Thassos pentru Sorin Bontea și familia sa

Chefi la cutite. Vacanță cu miel la proțap și snorkeling în Thassos pentru Sorin Bontea și familia sa

05 Sep 2016   •   01:30
Chefi la cutite. Vacanță cu miel la proțap și snorkeling în Thassos pentru Sorin Bontea și familia sa

Perfect relaxat, chef Sorin Bontea este mai pregătit ca oricând pentru o nouă confruntare cu prietenii și colegii săi, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cutite” ce va începe din 5 septembrie, la Antena 1, lunea și marțea de la 20.30. Mare iubitor de mare și preparate pescărești, Sorin Bontea a petrecut  împreună cu familia o săptămână perfectă în frumoasa Grecie, insula Thassos, unde s-a bucurat nu numai de plajă și soare, ci și de specialități de caracatiță și alte fructe de mare, gătite în cele mai inedite moduri cu putință. Deși a încercat tot ce se putea în materie de pește, totuși, vedeta culinară a concediului a fost mielul, delicios gătit la cuptor sau la proțap în restaurantele celui mai vechi sat al insulei Thassos, Theologos. Sorin și familia sa au fost impresionați nu numai de arhitectura unică a vechiului sătuc construit în piatră, ci și de ospitalitatea oamenilor de aici.

„Mi-au plăcut localnicii foarte ospitalieri. Cum intram într-o tavernă, ne întâmpina un chelner, care ne oferea din partea casei o carafă mică de uzzo sau tsipouro. Iar dacă vedea că te pregătești să pleci, nu te lăsa să te ridici de la masă până nu-ți oferea dulceață de smochine. Ne-am delectat cu multe mâncăruri delicioase. Mi-a plăcut la nebunie mielul pregătit la proțap, fraged de ți se topea în gură. Ne-a plăcut și ne dorim să revenim cât de curând, mai ales că Thassos este o insulă unde poți găsi și liniște, dar te poți bucura și de locuri animate. Depinde de ceea ce-ți dorești”, a povestit Sorin încântat.

Pasionat și de înot, chef Bontea s-a bucurat de apele azurii ale mării, iar după-amiezele călduroase au fost potolite cu ședințe de înot sau snorkeling. În plus, acesta povestește că a profitat la maximum de plajele pustii, de golfurile liniștite și s-a bucurat din plin de frumusețea răsăriturilor și a apusurilor de soare.    

           

 

×