x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Christmas Metal Symphony – poveste de Crăciun

Christmas Metal Symphony – poveste de Crăciun

de Catalina Iancu    |    15 Dec 2008   •   00:00

Crăciunul se poate sărbători şi în familia... me­talică. În ultima duminică a anului, la 28 de­cem­brie, va avea loc prima ediţie a Christmas Metal Symphony, în Club 013 din Tilburg, una dintre cele mai cunoscute scene rock din Olanda.



Vor participa muzicieni de renume: Chuck Billy (Testament), Mats Leven (Therion), Johan Edlund (Tiamat, foto), Doro Pesch, Russell Allen (Symphony X), Floor Jansen (After Forever), Ian Parry (Consortium Project), George Oosthoek (ex-Orphanage), Marcela Bovio (Stream of Passion). Ei vor avea în spate o trupă de şase instrumentişti olandezi: tobarul Koen Herfst (Epica), chitariştii Marcel Coenen (Sun Caged) şi Frank Schiphorst (Control Human Delete), basistul Johan Van Stratum şi Jeffrey Revet (clape), ambii de la Stream Of Passion, ultimul, dar nu cel din urmă, fiind Joost van den Broek, clăparul şi compozitorul trupei After Forever, totodată regizorul şi "creierul" evenimentului. Atmosfera de Crăciun metalic va fi întregită de o orchestră formată din 30 de persoane. Magnus Opus Rockestra, dirijată de Marcel Heijnen, este unică pe scena clasică: componenţii săi sunt uniţi de pasiunea comună pentru muzica rock.

Împreună vor interpreta cele mai cunoscute melodii metal din toate timpurile, abordând de la progresiv la rock, de la death la speed şi de la industrial la heavy. Fiecare solist şi-a ales câteva cântece din propriul repertoriu, dar şi hituri din zona metal. Aşadar, fanii se vor delecta cu me­lo­dii ale unor trupe precum Metallica, Iron Mai­den, Judas Priest, dar şi piese Testament, Symphony X sau Tiamat. Scenariul spectacolului ur­mă­reş­te povestea unui tânăr singuratic, pe nume Jonathan, care îşi descoperă talentul. În călătoria sa iniţiatică, el învaţă ce înseamnă viaţa, comportamentul uman şi cum să supravieţuiască în lu­mea pe care nu o înţelesese niciodată până atunci. Cu ajutorul talentului, Jonathan se va salva pe sine şi îi va ajuta şi pe cei din jur. Câţiva promotori s-au arătat interesaţi de proiect, ur­mând a se negocia realizarea unui turneu mondial, în aceasta formulă, în 2009.



×
Subiecte în articol: antimonden