x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cine ne aduce "stirile de maine"?

Cine ne aduce "stirile de maine"?

27 Feb 2004   •   00:00

In 14 ani de televiziune au fost incercate diverse formule de revista a presei: de la stilul alert al lui Oreste, la atmosfera usor sobra impusa de Neculai Constantin Munteanu.

Desi detine suprematia in statisticile dedicate consumului de informatie, televiziunea plateste zilnic tribut presei scrise prin aceste emisiuni. FARA PROMPTER. Cele mai importante stiri ale zilei "de maine" sunt prezentate in calupurile de revista presei in Focus (Prima TV), "Buna dimineata, Romania" (Romania 1), dar si in emisiuni de sine statatoare, cum ar fi "Prima pagina" de la Romania International. Radu Cazan (Realitatea TV) are un salut special pentru telespectatori, care ne aminteste de serile in care ascultam Europa Libera: "Bun gasit, va spun, doamnelor, domnisoarelor si domnilor!". Cu o experienta de 10 ani in presa, Radu si-a structurat emisiunea ca pe un ziar. Intotdeauna vom regasi in formatul sau atacul de pe pagina intai, social-politicul din paginile 2-3, externele, cultura, sportul si senzationalul. Radu nu citeste de pe prompter, preferand sa aduca aminte de televiziunea clasica, in care se citea de pe foi.

PE NOTE. Cea mai noua aparitie in randul emisiunilor de revista presei este cea de la National TV. Si-a gasit locul in preferintele telespectatorilor, mai ales datorita formatului sau inedit. Pornita sub titlul de "Stirea de o schioapa" (5 minute), emisiunea prezentata de Andrei Vacaru (foto) ("Balada Presei") a crescut la 12 minute si prezinta subiecte atat din presa centrala, cat si din cea locala. Punctul maxim de atractie il reprezinta cantecul compus si interpretat de Andrei, cu versuri inspirate din subiectele zilei. In curand, emisiunea lui va contine si un tronson de stiri din presa internationala. (Dana Ciobanu)

×
Subiecte în articol: antimonden