x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Colindam Europa - Felicia Filip, Revelion la Bruxelles

Colindam Europa - Felicia Filip, Revelion la Bruxelles

de Dana Andronie    |    13 Dec 2006   •   00:00
Colindam Europa - Felicia Filip, Revelion la Bruxelles

Corul National de Copii Allegretto se pune pe colindat Europa! Intre 15 decembrie 2006 si 3 ianuarie 2007, de la Viena pana la Torino se va face auzit... dulcele cantec romanesc. "Vinovata" de acest colind "cu pasaportul la purtator" este Asociatia Pro Familia.

Corul National de Copii Allegretto se pune pe colindat Europa! Intre 15 decembrie 2006 si 3 ianuarie 2007, de la Viena pana la Torino se va face auzit... dulcele cantec romanesc. "Vinovata" de acest colind "cu pasaportul la purtator" este Asociatia Pro Familia.

Austria, Germania, Italia si Belgia sunt tarile care vor fi colindate, la propriu si la figurat, de Allegretto. In perioada 15 decembrie-3 ianuarie, Turneul European al Corului National de Copii Allegretto va marca intr-un mod original momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Corul, condus de profesorii Adriana Codreanu si Radu Chirita, a fost infiintat in 1974 si a efectuat peste 50 de turnee pe toate continentele. A participat la numeroase concursuri internationale, unde a cucerit 47 de distinctii. Allegretto a concertat impreuna cu Michael Jackson, Richard Clayderman, Toto Cutugno, Rita Pavone, Natalia Oreiro.

CEA MAI... Intre 28 decembrie si 1 ianuarie 2007 vor avea loc spectacole la Bruxelles si cu participarea extraordinara a celei care a fost supranumita "diva cereasca", "o noua regina a Traviatei", "donna di prima forza". Este vorba, bineinteles, despre soprana Felicia Filip! La Covent Garden, Wienerstaatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, Toulouse sau Moscova, publicul a intampinat-o cu interminabile ovatii. "Sei un cavallo di scena!", a exclamat Monserat Caballe dupa reprezentatia sopranei romance de la Covent Garden. Asadar, chiar in noaptea de Revelion, Felicia Filip va sustine un concert la Catedrala Sainte Catherine din inima Bruxellesului. De asemenea, Cornel Diaconu - parintele Asociatiei Pro Familia - pregateste un duplex intre, atentie!, Slatina si Bruxelles! Ce minune! Se va petrece romaneste si la olteni, si la belgieni. Cu siguranta va iesi un duplex de pomina! Sus paharul, sus!
Cand si unde
Traseul Corului Allegretto: Viena - 15 decembrie, München - 16 si 20 decembrie, Stuttgart - 17 decembrie, Nurnberg - 18 si 19 decembrie, Brescia - 22 decembrie, Milano - 23 si 24 decembrie, Torino - 25 decembrie. Turneul european este sustinut de Western Union, Blue Air, Toi Toi & Dixi Dalli, Banca Italo Romena si Ministerul Educatiei si Cercetarii.
TVRMEDIA & MAESTRII COMEDIEI - Florin Piersic - omul cu 100 de chipuri pe DVD
"Ti-e gandul la primavara? Atunci, hai sa te bucuri de un Piersic inflorit in mijloc de decembrie. Florin Piersic, alias «Omul cu 100 de chipuri», alias Eu, va poftesc astazi, la ora 19:30, la «Festival 39» ca sa sarbatorim! Ce? Lansarea DVD-ului meu din seria Momente de Aur - Maestrii Comediei - FLORIN PIERSIC, editat de TVRMEDIA si sustinut de Marshal Turism." Astfel suna invitatia Piersicului la propria lansare pe DVD.

MIROASE A OM. "Subsemnatul Radu Beligan, de bunavoie si nesilit de nimeni declar: personajul fabulos de pe scena, din viata si de pe ecran, care raspunde la numele FLORIN PIERSIC, este, fara indoiala, CEL MAI IUBIT ACTOR din Romania. Declar ca sus-numitul a exercitat permanent asupra mea o fascinatie aparte. Il iubesc pentru ca e multitalentat pana-n varful unghiilor, il iubesc pentru ca e generos si bun, il iubesc pentru ca este trasnit si imprevizibil, il iubesc pentru hazul lui devastator, pentru profunzimea creatiilor lui de pe scena Nationalului, il iubesc pentru fantezia lui debordanta, il iubesc pentru ca nu l-am auzit niciodata barfindu-si vreun coleg, il iubesc pentru ca a avut grija sa ne lase un mostenitor, un junior care-i calca pe urme, editie revazuta si adaugita. Intr-un cuvant, il iubesc pentru ca miroase a OM", a declarat de bunavoie si nesilit de nimeni Radu Beligan. "La varsta mea, nici rotunda, nici patrata, fireasca, cred ca oamenii cu sufletul puternic isi incep viata, iar si iar, cu fiecare vis implinit. Am fost inconjurat cu dragoste, pentru ca am daruit dragoste", "se explica" Piersicul. Dar ce contine DVD-ul? "O selectie de 14 momente umoristico-satirice, schite clasice, cuplete muzicale si poezii comice, in care protagonistul - cu o abilitate remarcabila in realizarea personajelor - a dat viata pe micul ecran unei galerii de zeci de personaje." Trebuie s-o credem pe cuvant pe Ioana Bogdan, pentru ca stie ce stie! (Dana Andronie)

×
Subiecte în articol: antimonden decembrie iubesc