x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Concert caritabil pentru tinere talente

Concert caritabil pentru tinere talente

de Loreta Popa    |    26 Oct 2009   •   00:00

Un concert caritabil, organizat de Fundaţia Principesa Margareta, cu concursul Orchestrei de Cameră Radio, dirijată de Cristian Mandeal, s-a desfăşurat duminică seară la Ateneul Român din Capitală şi a marcat ziua de naştere a Regelui Mihai.



Ateneul a fost neîncăpător pentru cei care au decis să urmeze îndemnul la caritate al ASR Principesa Margareta. "Astăzi este ziua de naştere a tatălui meu", a rostit în deschiderea concertului Principesa Margareta. "Am ales să petrecem această seară sub semnul carităţii, înconjuraţi de oameni generoşi şi de muzicieni de valoare. Ei au acceptat să îşi pună talentul în sprijinul unei noi generaţii de artişti." Principesa Margareta a fost însoţită de ASR Principele Radu Duda, iar la eveniment au mai luat parte Doina Levinţa, Oana Pellea, Irina Petrescu, Virgil Ianţu, Andreea Esca şi Alexandre Eram, Camelia Şucu, Mihaela Nicola, Irina Budrina Geels, Adrian Buga, Mădălin Ghigeanu, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, personalităţi ale vieţii culturale, senior managementul a numeroase companii naţionale şi multinaţionale. Programul concertului a cuprins Simfonia nr. 1 în do major de Antonio Vivaldi, Serenada în sol major KV 525 "Mica serenadă" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Adagio" de Tomaso Albinoni şi "Sarabanda, Giga, Badinerie" de Arcangelo Corelli, "Amurg de toamnă" de Alfred Alessandrescu, 3 fragmente din Suita "Codex Caioni" de Dan Voiculescu, "The Entertainer" de Scott Joplin şi "Libertango" de Astor Piazzola.

Concertul caritabil extraordinar în beneficiul Fundaţiei Principesa Margareta a României a fost transmis în direct pe TVR Cultural. Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine tineri talentaţi din familii cu venituri modeste, în imposibilitatea materială de a-şi dezvolta talentul. Anul trecut, în urma recitalului extraordinar oferit Fundaţiei Principesa Margareta a României de maestrul Dan Grigore s-au strans aproximativ 100.000 euro pentru tinerii artişti. Fondurile strânse din vânzarea biletelor şi din sponsorizări au sprijinit 16 tineri talentaţi în domeniul artelor plastice, muzicii, baletului şi artei teatrale selectaţi în cadrul programului "Tinere Talente". Valoarea burselor a variat între 2.000 şi 4.000 de euro şi a acoperit deplasările la concursuri şi stagii de pregătire internaţionale, ţinute de scenă, materialele şi instrumentele de lucru necesare tinerilor artişti. Să sperăm că şi anul acesta publicul a fost generos, pentru că tinerii talentaţi merită să ajungă departe în domeniile lor.

×
Subiecte în articol: antimonden