x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Confesiunile unei minti periculoase despre amanta suprema

Confesiunile unei minti periculoase despre amanta suprema

13 Feb 2004   •   00:00

Jurnal de cinefil - Cristina Bazavan

E amanta suprema. Mofturoasa, pretentioasa, iubitoare de bani, ea stie sa te "prinda". Se foloseste de sex si de violenta si te face sa-ti doresti sa-i fii alaturi. O data ce intri in jocul ei, incepe usor-usor sa-ti manance timpul si intra in viata ta cu totul. Apoi incepe sa se joace cu sufletul tau. Cateodata iti acorda atentie, alteori te paraseste. Nu o intereseaza daca esti femeie sau barbat. Trebuie doar sa-i placi. Si ca sa-i placi trebuie sa cheltuiesti o multime de bani. Nu ca sa-i faci cadouri, ci ca sa arati bine. Stie sa-ti ridice ritmul cardiac, iar clipele de dinaintea unui "direct " sunt adrenalina pura.

Cand o ai alaturi si iti acorda atentie, e ca o femeie-trofeu, toti te admira pentru ea. Cand te paraseste, intri in chinurile Iadului. Stii ca mai devreme sau mai tarziu te va parasi pentru ca nu stie ce e fidelitatea: vrea sa fie intotdeauna in atentia multimii si sa aiba cat mai multi bani.
TELEVIZIUNEA e amanta suprema. Daca ai cazut macar o data in mrejele ei si te-a convins sa semnezi vreun contract, stii foarte bine cum stau lucrurile.

Despre aceasta amanta vorbeste si filmul "Confesiunile unei minti periculoase ", povestea vietii unuia dintre cei mai inovativi oameni de televiziune: Chuck Barris, creatorul emisiunilor concurs " Dating game"si " Gong Show". Conform filmului (si cartii autobiografice), Chuck a avut o viata mai palpitanta dincolo de ecran - ca agent CIA, decat in fata lui. Scenariul filmului e scris de Charlie Kaufmann, domnul care a gasit un portal catre mintea lui John Malkovich in "Being John Malkovich" si si-a creat un frate geaman in "Adaptation". Filmul pe care-l puteti vedea in cinematografele din toata tara e regizat de George Clooney care, cu multa ironie, ii distribuie pe Matt Damon si Brad Pitt in doua roluri episodice, pe post de concurenti la " Dating Game", respinsi in faza finala.

In randurile de mai jos va aratam ca avem si in Romania un personaj care are un destin asemanator cu cel al lui Chuck Barris. A aparut in public prima data la un concurs de seductie pe plaja la Costinesti, in vara lui ‘93. Doru Dumitrescu, producator si realizator al televiziunii nationale, a vazut in el o potentiala vedeta si l-a adus de la Brasov in capitala. Putin mai tarziu a prezentat primul joc de televiziune si a devenit una dintre primele vedete pe care amanta suprema (televiziunea) ni le-a aratat in epoca postdecembrista.
Chuck Barris si eroul meu de astazi - Horia Brenciu - s-au luptat sau se mai lupta inca pentru gratiile Amantei supreme si pentru o vreme destinele lor au fost asemanatoare. Sunt la fel de excentrici amandoi, la fel de dornici de publicitate, ascund sub masca galagiei si exuberantei o doza generoasa de timiditate si au prezentat amandoi " Gong Show". A fost o vreme cand amanta i-a iubit, apoi i-a parasit ca sa se reintoarca din nou zambitoare ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. I-a dus pe culmi de glorie si le-a dat drumul de sus ca sa se descurce cum pot. Cum a procedat Barris aflati din film, ce va face Brenciu mai departe, doar el si amanta suprema stiu.

Daca ai semnat o intelegere cu ea, asemenea celor doua personaje pe care vi le-am prezentat astazi, ai invatat ca n-o intereseaza niciodata ce fac sotia/sotul/ prietena/ prietenul tau. N-o intereseaza nimic din ceea ce faci atunci cand nu-i dedici ei timpul. N-o intereseaza daca pierzi noptile, dar vrea ca atunci cand te duci la ea sa fii proaspat, fara urma de oboseala. Are nevoie de tot ce e mai bun in tine si daca nu-i dai totul, cauta pe altcineva pregatit sa-i ofere ce-si doreste. Intra in viata ta, iti ocupa tot timpul si te paraseste cand te astepti mai putin facandu-te sa suferi, apoi revine zambitoare si te arata din nou lumii. S-ar putea sa te paraseasca din nou, dar la fel de bine s-ar putea sa te pastreze un timp in gratiile ei. Stii insa ca va veni o vreme cand va alege altceva... Esti pregatit sa rezis ti?!
TELEVIZIUNEA e amanta suprema. Poti sa-i rezisti?!

×
Subiecte în articol: antimonden amant suprema