x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Crima atroce a celebrului istoric rus Oleg Sokolov. Acesta și-a ucis și decapitat o studentă

Crima atroce a celebrului istoric rus Oleg Sokolov. Acesta și-a ucis și decapitat o studentă

10 Noi 2019   •   22:00
Crima atroce a celebrului istoric rus Oleg Sokolov. Acesta și-a ucis și decapitat o studentă

Celebrul istoric rus Oleg Sokolov a fost arestat sâmbătă de poliţia rusă, după ce a fost scos din apele unui râu. Acesta avea asupra sa un rucsac în care se aflau braţele unei femei. El a mărturisit că şi-a ucis şi dezmembrat iubita în vârstă de 24 de ani.
Istoricul se afla sub influenţa alcoolului în momentul în care poliţiştii l-au scos din râul Moika, în Sankt Petersburg, fosta capitală imperială a Rusiei, având asupra sa rucsacul cu braţele unei femei şi un pistol de semnalizare.

Potrivit presei locale, acesta ar fi căzut în apele râului unde urma să arunce părţile din cadavru şi a recunoscut că intenţiona să se debaraseze de corpul victimei, după care să se sinucidă în public, îmbrăcat precum Napoleon.

"Şi-a recunoscut vinovăţia", a declarat avocatul acestuia, Alexandre Potchuev, care a adăugat că istoricul, în vârstă de 63 de ani, în prezent spitalizat şi primind îngrijiri pentru hipotermie, spune că îşi regretă fapta şi că doreşte să colaboreze cu poliţia. Acesta a recunoscut că şi-a ucis iubita, o fostă studentă de 24 de ani, cu care colaborase la redactarea mai multor cărţi, în urma unei dispute, după care a decapitat-o şi a dezmembrat-o, cu intenţia de a încerca să scape de cadavru.

Autor a mai multor volume, specializat în epoca napoleoniană, istoricul era totodată angajat al Institutului Social de Studii Economice şi Politice (ISSEP) din Franța, şcoală fondată de fosta deputată de extremă dreaptă, Marion Marechal. Instituţia franceză l-a destituit la scurt timp după anunţul arestării sale.
"Am aflat cu groază despre crima atroce pe care ar fi comis-o Oleg Sokolov. Profesor la catedra de istorie modernă de la Universitatea Sankt Petersburg, director de cercetare invitat la Şcoala Practică de Înalte Studii de la Sorbona, decorat cu Legiunea de onoare franceză, ne e greu să ne imaginăm că a fost capabil de acest act odios", a arătat, într-un comunicat, ISSEP.

Acest admirator al lui Napoleon era, potrivit studenţilor săi, un profesor talentat, care vorbea franceză şi putea interpreta atât rolul lui Napoleon, cât şi pe cele ale generalilor săi, însă era cunoscut şi pentru gesturi bizare, precum faptul că se îmbrăca asemenea lui Napoleon, iubitei sale îi spunea "Josephine" şi îi plăcea ca oamenii să i se adreseze cu apelativul "Sire".

Partenera sa, Anastasia Echchenko, în vârstă de 24 de ani, era de asemenea pasionată de epoca napoleoniană şi îi plăcea să poarte ţinute de epocă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: oleg sokolov