x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cristina Soloc vrea la Hara

Cristina Soloc vrea la Hara

06 Mar 2004   •   00:00

Big Mamou a gazduit-o miercuri seara pe Cristina Soloc, nora lui Paul Soloc. Ce sa caute tocmai in barul Mamou fosta prezentatoare a emisiunii "Clubul diplomatilor", care acum se ocupa de "Making Of TVR"? Am primit un raspuns care ne-a lasat cu gura cascata.

Cristina Soloc canta. Si inca foarte bine. Muzica "pe care o simte" este muzica populara din Maramures. Ardeleanca s-a trezit, intr-o zi, cu o chitara in mana.

Mireasa cu chitara in brate

Incet-incet a inceput sa-i gadile corzile, pana ce intr-un final a reusit sa comunice intru totul cu instrumentul de care se lipise! Din acel moment, toata familia Ticala a fost rasfatata cu piesele morosene ale Cristinei. A ajuns sa cante si la Cenaclul din Cluj, la 25 de ani. N-a ratat nici ocazia de a lua chitara in brate, mireasa fiind! Nu mica i-a fost mirarea cand toti nuntasii au inceput sa planga. Mai putin tata socru care disparuse cu diverse treburi. Dar sa ne intoarcem la Mamou. Aici am dat de Emeric Imre, un folkist care este si ungur, si rrom, si evreu, si polonez. Pe langa toate natiile care-i curg prin vene, Imre a compus peste 200 de piese. Din pacate, abia cum isi va scoate un CD. Nimeni nu se astepta ca doi amatori (prin simplul fapt ca n-au reusit sa se lanseze pe piata) sa faca o muzica de calitate.

Atentie, Narcisa Suciu!

La inceput, Soloc avea emotii atat de mari, incat voia sa-si puna pe nas ochelari de soare ca sa nu-i citeasca publicul frica in ochi. Dupa primele acorduri a prins curaj si a cantat asa cum stie ea. Daca ar duce pana la capat ceea ce face, Narcisa Suciu ar avea un adversar redutabil! Mai ales ca Soloc canta din placere, si nu pentru bani. Cu siguranta, daca Cristina va invata sa-si controloze emotiile, va reusi sa cante muzica adevarata din Maramures. Poate ca va face un prim pas in acest sens, cu ajutorul lui Flavius Buzila de la Hara. Cristina isi doreste sa colaboreze cu Flavius. Cine stie ce poate iesi din aceasta combinatie?!

Si-a "corupt" si sotul

Cristina Ticala a venit in Bucuresti, acum trei ani, pentru a se relaxa. In cele trei zile petrecute in Capitala l-a cunoscut pe Catalin Soloc, pentru care a parasit Viseul de Sus, satul in care s-a nascut. Nici prin cap nu-i trecea ca va ajunge vreodata sa traiasca in Bucuresti, daramite sa devina nora lui Paul Soloc. Dupa doi ani de casnicie, Cristina si Catalin s-au hotarat, in sfarsit, sa faca un copil. Se pare ca nu numai Cristina este cantareata familiei Soloc. Si Catalin canta. Cel putin, incearca sa tina pasul cu sotia, pe care o acompaniaza cu vocea.
( DANA ANDRONIE )

×
Subiecte în articol: antimonden soloc