x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu Preţioasa Wilson, Eruption a erupt la Callatis

Cu Preţioasa Wilson, Eruption a erupt la Callatis

de Dana Andronie    |    16 Aug 2008   •   00:00
Cu Preţioasa Wilson, Eruption a erupt la Callatis

GEST  ●  Adrian Păunescu le-a dăruit o poezie concurentelor de la Miss Diaspora
Adrian Păunescu, preşedintele juriului Miss Diaspora 2008, a aşternut pe hîrtie cîteva versuri pentru participantele la concurs. Astfel, cele 19 frumuseţi se pot mîndri că marele Adrian Păunescu le-a dedicat o poezie: "Întoarcerea româncelor acasă".



GEST  ●  Adrian Păunescu le-a dăruit o poezie concurentelor de la Miss Diaspora
Adrian Păunescu, preşedintele juriului Miss Diaspora 2008, a aşternut pe hîrtie cîteva versuri pentru participantele la concurs. Astfel, cele 19 frumuseţi se pot mîndri că marele Adrian Păunescu le-a dedicat o poezie: "Întoarcerea româncelor acasă".

Pe lista juraţilor care vor alege Miss Diaspora 2008 apar următoarele personalităţi: Monica Tusac – manager şi fostă Miss România (1995); Ricky Dandel – cantautor; Loredana Sachelaru – fostă participantă la Miss Diaspora 2006; Marina Kabic (Serbia) – premiul II şi premiul publicului la Miss Diaspora 2007; Ioan Nicolae – manager Interagro (partener asociat al festivalului); Virgil Stancu – manager Complex Paradiso, sponsor principal Miss Diaspora 2008; Cristina Rădulescu – director general Actualitatea Românească, ziarul românilor de pretutindeni.

POET DESĂVÎRŞIT. Monica Tusac, care a reprezentat România şi la Miss Universe (1995), ne-a mărturisit că au impresionat-o calităţile concurentelor: "Sînt bine pregătite şi sînt foarte talentate. Nu pot să divulg numele celor care mi-au plăcut mai mult, dar pot spune că, după părerea mea, sînt mai multe tinere care ar merita să cîştige". De asemenea, Monica Tusac (nu-i coincidenţă de nume, e chiar soţia primarului din Mangalia) a fost profund mişcată de personalitatea lui Adrian Păunescu: "E un om deosebit şi are un suflet extraordinar. A reuşit să facă atîtea lucruri mari pe care unii le-au încercat doar cu gîndul! Este o persoană foarte curajoasă şi un poet desăvîrşit. A compus chiar o poezie pentru fetele de la Callatis".

Monica Grosu (numele de fată) impune respect prin discreţia, diplomaţia şi bunul simţ cu care ştie să echilibreze tensiunile dintre oameni. I se potriveşte perfect aforismul conform căruia în spatele oricărui bărbat de succes se ascunde o femeie puternică.

SEARĂ NOSTALGICĂ.
Aleea cu stele (de mare) din Mangalia s-a îmbogăţit cu două nume: Compact şi Eruption. "Atenţie, e nume greu!", striga Paul Ciuci cînd se încerca fixarea plăcii. Trupa britanică a fost aşezată lîngă... Dan Negru! Această asociere a stîrnit cîteva zîmbete în rîndul oamenilor adunaţi ciorchine la "turnarea" stelelor. La conferinţa de presă, solista Precious Wilson ne-a promis o seară nostalgică. A recunoscut că şlagărele n-au suferit schimbări la orchestraţie, avînd acelaşi sound ca acum 30 de ani. Precious a mai spus că i-a plăcut decorul şi scena scoică, fiind pentru prima oară cînd cîntă pe o scenă plutitoare. Un nor ridicat la orizont a făcut-o pe artistă să se îngrijoreze, dar s-a liniştit repede cînd i s-a spus că marea va sta cuminte în banca ei. Într-adevăr, spectacolul a fost impregnat cu melancolie, s-a cîntat şi live, Precious Wilson dovedind că, la 51 de ani, mai are încă voce. "Let Me Take You Back In Time", "I Can’t Stand The Rain", "Leave A Light", "In A Thousand Years", "One  Way Ticket" au fost fredonate o dată cu Eruption de miile de oameni din public.
   
PREZIDIU. Juraţii Adrian Păunescu, Ricky Dandel şi Monica Tusac
 ALEEA STELELOR. Paul Ciuci ştie bine cît cîntăreşte numele Compact

Am putea spune că Eruption a fost cea mai bună trupă de la Callatis 2008. Cel puţin pînă joi seara. Mîine urmează Culture Beat, dar "preţioasa" Wilson a făcut o demonstraţie ce nu poate fi uşor uitată. Nici ea nu va uita prea repede spectacolul de la Callatis. De mult timp n-a mai avut o scenă atît de primitoare şi un public atît de generos. Clipele de fericire pe care le-a trăit i s-au putut citi pe faţă. Cît a ţinut concertul, scena din Mangalia a fost un adevărat Rai pentru Precious Wilson.

DIN CULISE. Fashion TV se poate mîndri cu o prezenţă exotică la Callatis. Un operator cu sîni şi o reporteriţă înaltă pînă la lună au făcut furori la festival. Am luat-o şi eu la întrebări pe cea care conduce microfonul de la un intervievat la altul. O cheamă Anca Tivadar, are 20 de ani (pe care îi va împlini la 28 august), este Fecioară, deşi îl moşteneşte pe tata, care este un Leu de profesie economist. Vine tocmai din Sighetu-Marmaţiei, hotărîtă să intre în televiziune. Încă de la 4 ani ţinea microfonul în mînă, cîntînd sau făcînd prezentări în faţa păpuşilor. Este studentă la ASE, la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. A făcut telemarketing pentru Anglia, a apărut în două reclame, pentru Procter&Gamble şi Kiss FM. S-a prezentat la Fashion TV, datorită unei colege care avea pe biroul său un ziar deschis exact la pagina unde era un anunţ pentru tinerele doritoare să se afirme în televiziune. La casting s-a întîlnit cu Ştefania de la Paradise. Deşi credea că n-are nici o şansă în faţa artistei cu portofoliu, Anca a primit postul de reporteriţă pentru Fashion TV: "Îmi place ceea ce fac. Gata, m-am înfipt în televiziune şi nu mai plec! Eu cred că nu-i uşor să faci o televiziune despre modă, deşi poţi să vezi modă în orice, în poezie, în energie...". Anca Tivodor este şi deşteaptă, şi frumoasă. Vă daţi seama ce "periculoasă" este şi ce poate face o reporteriţă cu aceste două calităţi?...

"Întoarcerea româncelor acasă"

"Acelaşi dor în fiecare zi,/ Aceeaşi suferinţă ne apasă,/ Ca să putem istoric împlini,/ Întoarcerea româncelor acasă.// Româncele de pe-un întreg pămînt,/ Revin înlăcrimat la rădăcină,/ La spirit şi la trup frumoase sînt/ Şi-acelaşi dor de casă le declină.// Ne regăsim în ochii lor curaţi,/ Ne smulgem din cumplita-nstrăinare,/ Hei, bine-aţi revenit, surori şi fraţi,/ Prin mult prea tandrele moştenitoare.// Aşa-i că ţara pare-un întreg,/ După atîtea pierderi fără milă?/ Aşa-i că vii şi morţi se înţeleg/ Spre-a birui otrava inutilă?// Totalitatea noastră, zi de zi,/ S-a tot ciobit în vremea furtunoasă,/ Acum, putem în fine, năzui/ Prin fetele acestei reverii,/ La-ntoarcerea românilor acasă". (Adrian Păunescu)

DESĂVÎRŞIT

"E un om deosebit şi are un suflet extraordinar. A reuşit să facă atîtea lucruri mari pe care unii le-au încercat doar cu gîndul! Este un poet desăvîrşit."
Monica Tusac - despre Adrian Păunescu

×
Subiecte în articol: antimonden miss adrian păunescu miss diaspora