x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 20 iulie 2004

Cu vedere la plaja - 20 iulie 2004

20 Iul 2004   •   00:00
Cu vedere la plaja  -  20 iulie 2004

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Jurnal de Litoral

Turistul de week-end. O noua specie pe Litoralul romanesc. Din varii motive, lumea renunta la a mai petrece sejururi in minunatele statiuni de la Marea Neagra. Unii nu au timp sa stea 7-10-12 zile, pentru ca sefu’ nu le-ar da atata concediu. Altii ar sta mai mult, dar abia-abia fac rost de banuti pentru doua nopti de cazare. In tot cazul, week-end-ul e un cosmar pe Litoral. De vineri seara, pana duminica dupa-amiaza e imposibil sa respiri. Pe faleze e un du-te-vino continuu, terasele gem de mese inghesuite, in cluburi nu ai loc sa arunci un ac. Parca si plaja devine un cearsaf enorm, prin care nu mai vezi nici un petic de nisip, de cate alte cearsafuri mici o acopera.

Afacerile patronilor estivali merg bine in week-end. Hotelurile sunt pline, gratarele inghit in continuu carbuni si mici, ski-jet-urile si hidrobicicletele n-au odihna. Si curge banutul ca nisipul in clepsidra. Dar de cum se face duminica seara, iuresul ingheata in propria inertie. Brusc, statiunile se golesc, la terase dai cu tunul dupa clienti si muzica huruie impasibila pe ringurile de dans pustii. Timpul se opreste in loc, asteptand sa vina o noua zi de vineri. Ziua in care turistul de week-end vine sa se distreze la mare. Pana duminica.

Vedete de la mare

Dintre toti artistii care sustin recitaluri pe Litoral, Fuego se bucura de un succes care starneste invidia colegilor lui de breasla.

La spectacolul sustinut pe scena Teatrului de Vara din Mamaia, spectatorii l-au acoperit cu buchete imense de flori.

Artistul a marturisit, vizibil emotionat, ca nu va abandona superbele flori la un cos de gunoi, cum a vazut ca fac altii, ci ca le va lua cu el in camera de hotel.

Cantaretul contrazice astfel legenda conform careia artistii inapoiaza buchetele florarilor si incaseaza jumatate din pretul lor. (Simona Ecovoiu)

Patru intrebari pentru Daniela Gyorfi

Solista care, in copilarie, nu-si dadea slipul jos, la mare, nici implorata de mama ei

  • Care a fost cea mai frumoasa vara pe care ai petrecut-o la mare?

    Cred ca cea mai frumoasa a fost in ’91, cand am participat la Festivalul de la Mamaia, unde, de altfel, am si luat locul II, ceea ce a insemnat debutul carierei mele. Atunci a venit si mama cu mine, ca sa nu mai spun ca am luat chiar si pisicul cu noi... Pregatirea pentru concurs a durat cam o luna, iar pentru mine a fost prima data cand am stat atat de mult la mare.

  • Ai dormit sau ai facut amor, noaptea, pe plaja?

    Nu... N-am dormit niciodata pe plaja. Am avut camera la hotel de cate ori m-am dus. Nici dragoste n-am facut pe plaja. Acum nu am nici prieten, iar acum doi-trei ani nu cred ca m-am gandit la lucrul asta. Dar cred ca ar trebui sa fie romantic, chiar daca pe mine m-ar stresa, ca nu cumva sa fie cineva prin preajma care sa ne vada... Asa ca nu stiu daca as face.

  • Ti s-a intamplat sa ai probleme cu cineva cand te aflai cu burta la soare?

    Nu, Doamne fereste! Singurul inconvenient ar fi ca acum trebuie sa dau autografe si sa fac poze cu lume... De aceea, de obicei caut un loc mai retras, ca sa stau si eu mai linistita. Se uita barbatii la mine, dar cred ca este ceva normal. Barbatii trebuie sa se uite la noi, daca nu s-ar uita, abia atunci cred ca ar insemna ca avem probleme... Sau poate ca preferintele lor ar fi altele.

  • Ce amintiri legate de mare ai de pe vremea cand erai mica?

    Una foarte clara nu am. Stiu ca am facut poze cu Alba-ca-Zapada si cu cei sapte pitici (erau niste statuete) si, de asemenea, ai mei m-au fotografiat imbracata in indian. Fotografiile le am si acum si ma amuz de fiecare data cand ma uit la ele. Imi mai aduc aminte ca aveam cam trei ani cand ma ruga mama sa-mi dau slipul jos, la plaja, iar eu nu voiam nici in ruptul capului. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden plaja