x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cum a făcut Michael Jordan 2 miliarde de dolari

Cum a făcut Michael Jordan 2 miliarde de dolari

25 Apr 2020   •   20:10
Cum a făcut Michael Jordan 2 miliarde de dolari

Lansarea documentarului ”The Last Dance”, în care este prezentat ultimul an al lui Michael Jordan la Chicago Bulls, l-a readus pe legendarul jucător de baschet în centrul atenţiei.

Michael Jordan este considerat cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor şi, fără îndoială, cel mai profitabil sportiv. Averea sa este estimată la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Jordan a investit banii şi a clădit un adevărat imperiu ce îi permite să aibă avioane private, iahturi, vile, terenuri de golf sau maşini de lux.

Imperiul său nu a fost clădit doar din salariul său de jucător de baschet. Cea mai mare afacere a vieţii sale a fost contractul cu compania Nike. În 1984, în primul său an în NBA, Jordan a semnat un contract cu compania de articole sportive. Încălţările sport denumite după marele jucător sunt cele mai bine vândute din lume. Datorită lor, Nike încasează 3 miliarde de dolari anual.

Michael Jordan s-a implicat şi în afaceri sportive. Legendarul baschetbalist a achiziţionat clubul Hornets şi este şi acţionar minoritar la echipa de baseball Miami Marlins.

Jordan este de şase ori campion NBA (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998). De asemenea, Michael Jordan a devenit de cinci ori NBA MVP (1988, 1991, 1992, 1996, 1998).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: michael jordan