x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce leacuri băbești utilizează cântăreții ca să își întrețină vocile

Ce leacuri băbești utilizează cântăreții ca să își întrețină vocile

31 Iul 2015   •   20:22
Ce leacuri băbești utilizează cântăreții ca să își întrețină vocile

Interpretii folosesc si leacuri babesti pentru a-si drege vocea. Unii dintre ei consuma cu regularitate ceapa, ou crud, terci din malai si ardei iute. Altii apeleaza la miere, laptisor de matca si lamaie.

Ca sa fie mereu in forma, multi interpreti apeleaza si la leacuri babesti. Stiati ca Marcel Pavel canta mai bine dupa ce mananca ardei iute, iar Mihai Traistariu atinge cele mai inalte note, dupa ce devoreaza o ceapa? Amuzant sau nu, cantaretii nu se sfiesc sa dezvaluie ca-si dreg vocea cu miere, ou crud sau cu terci din malai. Doar Daniela Gyorfi mai ajunge pe la ORL-ist pentru inhalatiile-minune. Cel mai spiritual este Benone Sinulescu care sustine ca orice tratament este frectie la picior de lemn pentru cei care nu au voce. Mihai Traistariu (Valahia) Ceapa face minuni! "Imi dreg vocea cu Strepsils, dar apelez si la leacuri babesti. Mi-a zis cineva ca ceapa e foarte buna pentru voce. Am incercat si eu, spre amuzamentul unora, si astfel am atins cele mai inalte note.

Daniela Gyorfi Face vizite la ORL "Beau ceaiuri de fructe caldute cu lamaie si miere. Fac vocalize zilnic, nu fumez si nu consum alcool, dar mai am si obiceiul de a merge la ORL-ist, unde fac inhalatii cu substan

Calin Goia (Voltaj) Drajeuri cu laptisor de matca "Nu beau sucuri reci si acidulate si dorm bine, iar inainte de concerte fac vocalize timp de o jumatate de ora. Mama mea, farmacista de profesie, mi-a recomandat Glicocol, drajeuri cu laptisor de matca."

Maria Dragomiroiu Nu fumeaza si canta des "Din fericire, eu n-am avut niciodata probleme cu vocea. Nu sunt genul sa umblu infofolita, ba chiar beau apa rece. Cred ca m-am calit. In plus, cant foarte mult, asa imi pastrez in stare buna vocea."

Marcel Pavel Ardeiul iute ii face bine "Zilnic beau ceaiuri calde cu miere si lamaie. Am observat ca nu imi prieste piperul si, in general, ma feresc de condimente. Ciudat este ca, dupa ce mananc ardei iute, vocea mea pare mult mai clara."

Adi (Akcent) Se repara cu miere de albine "Nu prea am eu probleme cu vocea, dar o data am patit- o rau, caci am ragusit zdravan. Timp de o saptamana am luat trei lingurite cu miere si polen. Nu suport fumul de tigara ori spatiile neaerisite."

Pepe Bea galbenus de ou "Daca sunt obosit, mi-e foarte greu sa cant, asa ca somnul imi face foarte bine. Cand ma doare gatul beau o licoare compusa din lapte, miere de salcam si galbenus de ou. Si n-am fumat niciodata. "

Benone Sinulescu Mananca terci din malai "Inainte de culcare fac un terci din malai, o mamaliguta moale, in care adaug unt, o lingura de miere si putina sare. Insa, pentru cei care n-au deloc voce, aceasta reteta e frectie la picior de lemn."

×
Subiecte în articol: miere vocea