x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cum se chinuiesc vedetele sa slabeasca

Cum se chinuiesc vedetele sa slabeasca

09 Feb 2004   •   00:00

Pentru a-si mentine forma fizica, vedetele apeleaza de multe ori la cure de slabire drastice. Mai nou, si barbatii celebri se dau pe mana nutritionistilor sau incearca tot felul de regimuri alimentare pentru a scapa de kilogramele in plus.

La prima vedere, nimic nu poate fi mai simplu pentru Andreea Raicu decat sa-si mentina silueta de sirena. Totusi, prezentatoarea de la Prima TV sustine ca este foarte pofticioasa si nu se poate abtine sa guste din mancarurile care-i "fac cu ochiul". Pe langa faptul ca nu mananca grasimi, prajeli, carne de porc sau alimente care contin conservanti, Andreea urmeaza un regim disociat atunci cand simte ca ia in greutate. Si pentru ca "e foarte important sa mergi la sala in timp ce tii cura de slabire", Andreea incearca sa faca fitness macar o data pe saptamana.

"Padureanca" Manuela Harabor nu este o impatimita a dietelor sau a sportului. A incercat, acum cativa ani, in America, regimul Atkins. Acest regim se bazeaza pe folosirea proteinelor in alimentat ie si are avantajul ca te ajuta sa slabesti, in mod egal, in jur de 300 de grame/zi. Regimul Atkins este urmat adesea de pugilistii care trebuie sa slabeasca inainte de concursuri. Actrita nu a tinut niciodata aceasta cura mai mult de patru zile, dar a continuat-o apoi cu fructe sau alimente bogate in vitamine.

Dana Savuica e o mare gurmanda. Si pentru ca nu prea are puterea de a tine cure drastice, a apelat la un ceai chinezesc din plante, care are darul de a taia pofta de mancare. Chiar daca ceaiul-minune, baut zilnic, ii este ajutor de nadejde in mentinerea siluetei, Dana nu face exces de carne, dulciuri sau bauturi racoritoare. Ambitia a facut-o sa rareasca si tigarile, care ii afectau pofta de mancare.

Liana Stanciu a incercat pe propria piele un regim alimentar pus la punct de dieteticienii de la Spitalul de Stat din Copenhaga. Cand simte ca se "rotunjeste", Liana se sacrifica timp de 12 zile, atat cat trebuie tinut acest regim, destul de drastic. In plus, vedeta face masaj de doua ori pe sapta mana si frecventeaza destul de des sala de fitness. In cazul in care nu are timp sa ajunga la sala, isi modeleaza bratele, picioarele si abdomenul cu ajutorul unui aparat de gimnastica cumparat din America.

Catinca Roman a reusit sa scape de 20 de kilograme in doar patru luni. Nu prin infometare, ci mancand de trei ori pe zi. Nutritionistii i-au recomandat sa consume fructe, legume fierte si, uneori, carne de pui, vita sau peste, asigura nd-o ca astfel organismul sau va beneficia de vitaminele si mineralele necesare. Creatoarea de moda a trebuit sa renunte la dulciuri. Acum, ca a ajuns la 58 kg, se mentine in forma cu ajutorul fitness-ului si masajului.

Anda Adam si-a construit un corp de invidiat cu ajutorul unei diete stricte si a numeroaselor ore petrecute in sala de sport. Antrenorul sau personal ii pregateste de fiecare data un antrenament complex, cu exercitii combinate, in 3-4 serii. Anda a inclus in alimentatia sa zilnica aminoacizii, in doza de 2 grame/zi. Pe masa solistei veti gasi intotdeauna legume, fructe, carne de pui fiarta sau la gratar, iaurturi dietetice si niciodata sosuri sau rantasuri. "Fara tigari si fara alcool" este dieta pe care o tine constant Tavi Colen, de la Talisman. Cantaretul nu s-a supus niciodata unui regim alimentar, pentru ca sportul il ajuta sa consume excesul de calorii. "In fiecare saptamana fac masaj, sauna umeda si uscata, trag de fiare si alerg. Acum sunt propriul meu antrenor, dupa ce am invatat de la culturistul Cristian Mihailescu cum sa-mi lucrez muschii", ne-a dezvaluit Tavi. Reteta lui de sanatate se rezuma la "mancare si femei cat cuprinde".

Paul Surugiu, alias Fuego, se tot chinuieste de 11 ani incoace cu regimurile de slabit. "N-am reusit sa duc pana la capat nici o dieta, ba, mai mult, am pus pe mine dublu decat am slabit", marturiseste artistul. In momentul de fata, mananca orice, fara paine, si bea multa apa plata. Desi rezultatele nu se vad inca, Fuego spera sa devina mai suplu. Sport nu face mai deloc, din lipsa de timp. "Oricum, slab nu voi fi niciodata, pentru ca si parintii mei sunt rotofei si seman, evident, cu ei." In plus, cantaretul nu se abtine sa nu guste dulciuri si alte bunatati.

Dan Bittman a reusit sa slabeasca 7 kg in 12 zile, cu ajutorul unei diete pe care i-a recomandat-o colegul sau de formatie, Edi Petrosel. "Culmea e ca la mine a functionat, insa Edi nu a pierdut nici un kilogram. De cand am slabit, ma mentin la o greutate constanta ", ne-a spus Dan. In rest, sportul la care se rezuma liderul formatiei Holograf este "un fotbal cu baietii, o data pe saptamana". (DANA CIOBANU)

×
Subiecte în articol: antimonden