x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden David Bisbal, un artist de milioane!

David Bisbal, un artist de milioane!

de Dana Andronie    |    16 Noi 2008   •   00:00
David Bisbal, un artist de milioane!

"Încearcă nu să fii un om de succes, ci un om de valoare", spunea Albert Einstein. David Bisbal este unul dintre oamenii de valoare şi de succes.



Almeria. 5 iunie 1979. David Bisbal. Culoarea ochilor: căprui. Culoarea părului: blond. Înălţimea: 1,75. Zodia: Gemeni. Avere: 30 de Discuri de Platină. 15 Discuri de Aur. 3 milioane de discuri vândute în Spania şi America. Cifre în care se măsoară succesul unui artist cu destin. Buddha nu credea într-un destin care cade asupra oamenilor oricum ar acţiona, ci într-un destin care cade asupra lor dacă nu acţionează. Ei bine, David Bisbal a acţionat, urmându-şi calea. Şi-a abandonat studiile pentru a lucra într-o pepinieră. Aici soţia şefului l-a auzit cântând şi l-a îndrumat spre muzică. Astfel că la 18 ani, s-a prezentat la un casting, unde se căutau cântăreţi pentru formaţia Orquesta Expresiones. Şi a fost ales! Orquesta Expresiones a fost biletul lui Bisbal de intrare în lumea spectacolului. În 2001, artistul s-a hotărât să-şi construiască o carieră muzicală pe cont propriu. A fost selecţionat, alături de alţi 16 tineri talentaţi, pentru concursul Operacion Triunfo, în urma căruia finalistul participa la Festivalul Eurovision 2002. A ajuns printre primii trei finalişti (printre care se număra şi David Bustamante), dar a ştiut să profite de această şansă a destinului şi a înregistrat primul său album, "Corazon Latino". Albumul a bătut toate recordurile pentru debut: un milion de exemplare vândute în primele şase luni.

POFTIŢI LA BILETE! La scurt timp, David Bisbal a devenit cântăreţul latino cu cele mai mari vânzări din muzica spaniolă. Este pasionat de sport şi a făcut parte dintr-o echipă de ciclism, dar joacă şi fotbal de câte ori se iveşte ocazia. Îl admiră şi îl ascultă cu multă plăcere pe Luis Miguel.
David Bisbal va concerta în România la 11 decembrie, în cadrul proiectului naţional de multiculturalitate şi multilingvism "Artă contra drog". Acţiunea este organizată de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, Asociaţia Culturală Dracula, Asociaţia Culturală Teocta şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi se desfăşoară sub patronajul şi cu susţinerea organizaţiei EURAD – Europe Against Drugs.
Biletele au fost puse în vânzare la următoarele categorii de preţuri: Categoria 1 – 400 de lei, Categoria 2 – 300 de lei şi Categoria 3 – 200 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, Magazinul Muzica, Teatrul Nottara, staţiile de metrou Unirii 2, reţeaua magazinelor Diverta, reţeaua Carrefour şi online pe eventim.ro, biletedelatati.ro, blt.ro, vreaubilet.ro, ticketpoint.ro şi bilete.ro.

MARE OM, MARE CARACTER. Lăsând la o parte lupta pentru cât mai multe discuri vândute care să-i crească numele, David Bisbal a înţeles că adevărata mărime se află în suflet, şi nu în nume! – aşa cum bine spunea Sfânta Tereza de Lisieux. Artistul spaniol luptă împotriva cancerului. A participat la o gală de binefacere, organizată de City Of Hope, centru de investigaţii şi tratament pentru cancer. El a contribuit astfel la strângerea de fonduri alături de alţi interpreţi celebri precum Mariah Carey, Rihanna, Akon, Maroon 5, Lionel Richie, Keyshia Cole, Robin Thicke, Lee Ann Womack etc. Cu ajutorul vedetelor Fundaţia City Of Hope a reuşit să strângă 10 milioane de dolari.


Parfum de artist sau artist de parfum

Participarea la concursul Operacion Triunfo l-a transformat pe David Bisbal într-un fenomen de talie internaţională. Albumele "Corazon Latino" şi "Buleria" au primit fiecare câte un premiu IFPI Platinium (recompensă ce se acordă pentru vânzări e peste un milion de exemplare în Europa).
În luna octombrie a anului 2006, David Bisbal a lansat simultan în Spania, America Latină şi Statele Unite cel de-al treilea său disc, "Premonicion".
Artistul şi-a lansat şi propriul parfum. El a prezentat creaţia celor de la Idesa Parfums, la Hotel Hight Tech President din Madrid. Parfumul este oferit în două versiuni: una pentru bărbaţi – DB Black – şi una pentru femei – DB Rose. Două esenţe senzuale şi îndrăzneţe care surprind în aromă "omul David Bisbal". "Sunt două parfumuri foarte dinamice, energice şi îndrăzneţe, ce evocă latura mea cea mai rebelă şi mai intensă", a declarat artistul.

×
Subiecte în articol: antimonden david bisbal