x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden De ce sunt stresati?

De ce sunt stresati?

06 Mar 2004   •   00:00

Viata de zi cu zi a devenit tot mai alerta si ne ofera, din pacate, tot mai multe motive de stres. Cauzele acestei stari de disconfort sunt multiple si nimeni nu scapa de ele, afectate fiind si personalitatile admirate de publicul romanesc.

La auzul intrebarii, Horatiu Malaele a cerut timp de gandire. Dupa ce timpul a expirat, ne-a dat un mesaj pe masura: "Spre surprinderea mea si a tuturor, ma streseaza stresul". Caricaturile sale fac dovada acestei afirmatii si apoi, la ora la care l-am contactat, Malaele se afla in drum spre Germania, unde va sustine un spectacol cu piesa "Cafeneaua Bulandra".

De cand a intrat in politica, Adrian Enache spune ca vrea sa-i ajute pe oameni si ca se gandeste numai la binele semenilor sai. Tocmai din aceasta cauza este si stresat. "Sunt un tip sufletist care se consuma la gandul ca in Romania sunt foarte multi oameni nefericiti. Ma streseaza durerea altora, iar faptul ca nu pot sa-i ajut pe toti imi provoaca dureri de cap". Pacat ca medicina nu a inventat aspirina pentru cei care au afectiuni din cauza suferintelor altora.

Catalin Crisan, tata a doi copii, are o multime de factori de stres. "Ma streseaza oamenii prosti, nesimtirea, cei care n-au cuvant, n-au caracter, lipsa de educatie, soacra-mea, faptul ca am o incredere oarba in oameni si acestia ma dezamagesc, ceea ce ma face sa-mi dau seama ca sunt un tampit". Avand in vedere aceasta lista lunga, avem toate motivele sa credem ca simpaticul Crisan are putine momente de liniste.

Pe Felicia Filip nu o streseaza orice. Dar, in cazul ei, stresul intervine la contactul cu poluarea aerului sau cu spatiile unde se fumeaza. Soprana ne-a declarat: "Ma streseaza limbajul suburban, indiferent unde il aud, pe strada sau in incinta unei institutii". Este si normal ca o artista de talia Feliciei Filip sa nu suporte trivialitatile si comportamentul de mahala, daca tinem cont ca auzul domniei sale este mangaiat doar de armoniile lui Bach sau Vivaldi, si este greu de crezut ca celebra soprana are ocazia sa ia pulsul strazii. (Horatiu Tudor)

×
Subiecte în articol: antimonden