x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Destinatia Helsinki - Locomondo le va spune europenilor "te iubesc"

Destinatia Helsinki - Locomondo le va spune europenilor "te iubesc"

de Dana Andronie    |    12 Feb 2007   •   00:00
Destinatia Helsinki - Locomondo le va spune europenilor "te iubesc"

"Cum se vor alege la anul piesele pentru Eurovision?". "Prin eliminare". Asadar, acest concurs muzical-show a devenit subiect de banc. Ce (in)cantare!

Finala Eurovision: un banc si sase limbi

"Cum se vor alege la anul piesele pentru Eurovision?". "Prin eliminare". Asadar, acest concurs muzical-show a devenit subiect de banc. Ce (in)cantare!

Editia nationala a Eurovisionului din acest an a fost cea mai "ciudata" dintre toate organizate pana acum de TVR. Multe rastunari de situatie, scandaluri, acuzatii de plagiat, eliminari... Ce mai, a avut toate ingredientele necesare pentru a primi o audienta "babana".

SANSA. Finala de sambata seara a fost urmarita de peste doua milioane de romani, ratingul ajungand (in minutul de aur) pana la 12,9%. Cu alte cuvinte, organizatorul si-a atins scopul: a obtinut o audienta mai mult decat satisfacatoare! Iar Romania s-a ales cu Locomondo la finala din Finlanda (12 mai). Andrei, Kamara, Vlad Cretu de la Supermarket, Ciro De Luca, Valer si Mister M sunt sase baieti care spun (atentie, nu canta!) "te iubesc" in sase limbi: italiana, spaniola, engleza, rusa, franceza si romana. E posibil ca cei sase "locomondo" sa aiba succes la Helsinki, mai ales ca Eurovisionul nu este neaparat un concurs de creatie sau de interpretare, ci un concurs al televiziunii, al spectacolului. Totusi, baietii trebuie sa aiba o prestatie live, cat de cat... Noroc ca piesa nu este complexa, iar cantaciosii au sanse mai putine sa se piarda pe campii!!! Bineinteles ca ne dorim ca Locomondo sa prinda macar un loc intre primele zece tari concurente, pentru ca la anul sa ne calificam direct in finala competitiei! Poate ca ii vom impresiona pe europeni cu cele sase limbi ale reprezentantilor nostri... Dar sa nu-i uitam si pe "marii perdanti", carora le dedicam urmatoarele randuri. Marcel Pavel i-a transmis "condoleante" lui Marius Moga pentru "Dracula" si dorinta sa arzatoare ca Micul Mozart sa-i compuna o data o piesa! Dupa melodia "Dulce-amaruie" a lui Costi Ionita, Nico a propus ca la anul sa faca un duet cu Andra. Daca tot sunt cele mai bune voci feminine ale muzicii romanesti! Chiar asa, sa nu se mai risipeasca!

Epilog: un portar al Televiziunii Romane a facut urmatoarea remarca la adresa castigatorilor: "Ce-i cu piesa asta panarama? Ce sa facem cu ea la Eurovision?".

SI BUNE, SI RELE… D’ALE ORGANIZATORILOR
PREZENTATORI EUROPENI. Un Maruta si 3rei Sud Est egal patru profesionisti pe sticla
4 Sud Est, adica Catalin Maruta si cei trei cavaleri in armura (de ocazie), Mihai Budeanu, Viorel Sipos si Laurentiu Duta, au fost buni. Chiar foarte buni. Ar merita o prima! Sau, fie, o emisiune pe care s-o prezinte toti cei patru "sudisti"! Catalin Maruta a demonstrat ca poate fi si un prezentator la... patru ace, nu doar unul la un… tonomat cu garsoniera. Dupa una buna, una rea: nu intelegem de ce Dan Manoliu nu a eliminat trupele Morandi si Wassabi, pe motiv ca nu s-au prezentat la repetitii, asa cum a procedat in cazul fetelor Indiggo. Mai mult, nu vedem rostul mentinerii in concurs a piesei lui Moga, din moment ce compozitorul si-a exprimat oficial retragerea din concurs.
Multumim Televiziunii Romane pentru ceaiul, cafeaua si fursecurile cu care ne-a servit pe hol. Exact, pe hol. Pe holul special amenajat pentru ziaristi, ca sa vada foarte bine (la trei televizoare) ce se intampla la Eurovision.

×
Subiecte în articol: antimonden