x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Directia 5, fara Piersic?

Directia 5, fara Piersic?

29 Mai 2005   •   00:00

In aceasta seara, incepand cu ora 19:30, Directia 5 isi va aduce invitatii pe scena Teatrului National, pentru a sustine concertul care marcheaza lansarea noului album, intitulat "O zi de primavara".

  • de ROXANA I. ANCUTA
  • FANI ADEVARATI. Cele mai scumpe bilete la Directia 5 s-au vandut si cel mai repede
    Marian Ionescu, liderul trupei, a fost destul de inspirat, incat sa invite alaturi de Directia 5 artisti consacrati, dar apartinand altui segment muzical. Angela Similea, doamna muzicii usoare romanesti, a fost foarte incantata de aceasta colaborare si, avand in vedere faptul ca propunerea a constituit o adevarata provocare pentru ea, solista a avut mari emotii inaintea spectacolului.

    CU PICIOARELE-N LIGHEAN. Acum cateva zile, Angela Similea repeta piesa "Am nevoie de tine", stand cu picioarele in ligheanul cu apa rece si cu partitura in fata.

    Pentru Ducu Bertzi, cel de-al doilea invitat al Directiei 5, emotiile sunt ceva mai potolite si asta datorita faptului ca pe el si pe Marian Ionescu ii leaga o prietenie mai veche. "Ma stiu de multa vreme cu Marian si am tot discutat despre o eventuala colaborare. Pana la urma, a venit aceasta propunere, care m-a bucurat enorm. Marian mi-a incredintat prima piesa pe care a compus-o pentru Directia 5, in 1991. Este vorba despre "Voi pluti"", spune Ducu Bertzi, care, dupa ce a sustinut un spectacol la Bistrita, s-a intors asta-noapte in Bucuresti.

    MARELE ABSENT. Inca de acum o saptamana, membrii formatiei au spus ca la concertul lor va fi invitat si un actor. Un actor bun. Initial, nu au declarat despre cine este vorba si asta pentru ca termenii contractuali nu erau inca stabiliti. Oricum, doreau sa fie siguri de prezenta respectivului. Pana la urma, am aflat despre cine este vorba. Si anume: Florin Piersic Jr. Daca va mai amintiti, acesta a mai colaborat cu Directia 5 pentru un videoclip. Din pacate, nu este sigur daca Piersic Jr va fi pe scena Teatrului National, alaturi de Directia 5. Ar fi fost interesant. "Nu cred ca pot ajunge. N-am apucat sa repet si nu stiu daca astazi voi fi in Bucuresti", s-a scuzat Florin.

    CALITATE INAINTE DE TOATE
    Pentru Directia 5, ultimele zile dinaintea spectacolului au fost mai mult decat agitate. Desi au avut cateva concerte prin tara (chiar sambata au cantat la Blaj), membrii trupei au repetat si pentru spectacolul de la Teatrul National. Cele mai scumpe bilete, pentru evenimentul de azi, cele de 500.000 de lei, s-au vandut cel mai repede. Concertul va fi preluat de National TV si va fi transmis la 4 iunie. In realizarea albumului, Marian Ionescu & Co. n-au tinut cont neaparat de tendintele muzicale actuale si au preferat sa acorde cea mai mare atentie calitatii muzicii pe care au compus-o.

    ×
    Subiecte în articol: antimonden direcţia