x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden DOLIU. Un celebru compozitor de la Hollywood a murit într-un accident de avion!

DOLIU. Un celebru compozitor de la Hollywood a murit într-un accident de avion!

23 Iun 2015   •   10:37
DOLIU. Un celebru compozitor de la Hollywood a murit într-un accident de avion!
Sursa foto: James HORNER / thewrap.com

Compozitorul american James Horner (61 de ani), creatorul coloanei sonore a filmului "Titanic", a murit într-un accident de avion, în statul american California,

Iniţial, James Horner fusese dat dispărut, după ce s-a pierdut contactul cu avionul său privat, care s-a prăbuşit în sudul statului California, relatează BBC News, citat de Antena 3.

Accidentul a avut loc luni, la ora 9.30. Nu au fost găsiţi supravieţuitori, iar cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

Decesul compozitorului american a fost confirmat ulterior de asistenta sa personală, Sylvia Patrycja, pe reţeaua de socializare Facebook.

Compozitorul, orchestratorul şi dirijorul de muzică orchestrală şi de film James Horner, a realizat coloane sonore pentru filme precum "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001), de Ron Howard, "Troia/ Troy" (2004), de Wolfgang Petersen, şi "Apollo 13" (1995), de Ron Howard.

James Horner a fost nominalizat de zece ori la premiile Oscar şi a primit două astfel de trofee, în 1997, pentru cel mai bun cântec şi cea mai bună coloană sonoră din filmul "Titanic", de James Cameron. Pentru muzica din acelaşi film a primit şi două premii Globul de Aur, precum şi două premii Grammy. De asemenea, a primit numeroase nominalizări la premii Grammy, BAFTA şi trofee din partea diverselor asociaţii de compozitori internaţionale, pentru muzica unor filme precum "Avatar" (2009), de James Cameron, "Inimă neînfricată/ Braveheart" (2009), de Mel Gibson, "Aliens - misiune de pedeapsă/ Aliens" (1986), de James Cameron, "Legendele toamnei/ Legends of the fall" (1994), de Edward Zwick, "Uimitorul Om Păianjen/ The Amazing Spiderman" (2012), de Marc Webb, "Masca lui Zorro/ The Mask of Zorro" (1998), de Martin Campbell.

Printre piesele care au depăşit graniţele filmelor în care au apărut se numără "My Heart Will Go On" ("Titanic"), "I See You" (Avatar) şi "I Want To Spend My Lifetime Loving You" ("The Mask of Zorro").

×