x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Duete de mai: Baţu cu Baboi şi Andrieş cu Mîntuleasca

Duete de mai: Baţu cu Baboi şi Andrieş cu Mîntuleasca

de Dana Andronie    |    30 Apr 2010   •   00:00
Duete de mai: Baţu cu Baboi şi Andrieş cu Mîntuleasca
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Marius Baţu şi Eugen Baboi (pe scurt, Poesis) şi Alexandru Andrieş cu Ioana Maria Mîntulescu (pe scurt, Mîntuleasca) se întâlnesc la 17 mai la Scala din Magheru pentru a susţine o seară de duete.

"Ploaia plânge în fereastră/ luna râde dincolo de nori/ e bine, omule, c-ai venit în viaţă/ să trăieşti un vis printre muritori..." "Anii trec mai uşor decât ne închipuim,/ Îi căutăm în sertar şi brusc nu-i mai găsim;/ Nimeni nu ştie precis unde se duc anii ăştia aşa,/ Eu cred că probabil se adună/ Şi stau împreună/ Undeva! Aşa că nu-ţi fă griji/ Zău, tu nu-ţi fă griji, draga mea,/ N-ai de ce să-ţi faci griji,/ Toată lumea păţeşte aşa..."

Cei doi Poesis şi Alexe cu Ioana ne vor conduce prin lumile lor frumoase, pentru a mai uita puţin de griji, pentru a mai trăi un vis frumos printre muritori... Poesis îl are ca invitat pe Iulian Vrabete, care va dirija cvartetul de coarde Quart'Elle. Marius Baţu ne-a spus zâmbind că Vrabete va fi pentru câteva minute Herbert von Karajan! Mai mult, se poartă discuţii cu "dirijorul" să cânte la contrabas.

Aşteptăm rezultatul negocierilor... Nota bene! Folkul va fi alintat cu muzică clasică, jazz şi blues. "Singura dilemă este cum să îi spunem - se întreabă organizatorul (Asociaţia Mediaevalica), cu umor fin: duete pentru băieţi şi fete sau dueţi pentru fete şi băieţi?". Fireşte, ar mai fi şi varianta "dueţi pentru băiete şi feţi". Că doar Feţi Frumoşi sunt şi ei, nu-i aşa?

P.S. De la Aurel Mitran citire: "În clipa în care «machedonul de aur» Marius Baţu - nu «machedonul cu aur» - a venit cu ideea (bună, de altfel, şi peste... două mii de ani) să facem un spectacol de duete, am zis, vorba canadianului din Calgary - Eugen Baboi: do it!"

×
Subiecte în articol: antimonden