x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dvd de colectie - Tamara Buciuceanu va trai vesnic

Dvd de colectie - Tamara Buciuceanu va trai vesnic

de Dana Andronie    |    08 Aug 2006   •   00:00
Dvd de colectie - Tamara Buciuceanu va trai vesnic

"Robusta ca o locomotiva germana, puternica si violenta ca bomba de la Los Alamos, mieroasa sau mieunata ca pisicile desenelor animate, frumoasa cat s-a putut, sperioasa si pitigaiata, melancolica sau tandra ca filmele indiene..."

N-ati ghicit personajul? Asa arata Tamara Buciuceanu in ochii regizorului Horatiu Malaele. Acelasi personaj l-a facut pe criticul Valentin Silvestru sa exclame: "Descopar in Tamara Buciuceanu un caz rarisim de… clovn feminin dotat cu o inepuizabila fantezie!"

STRALUCIRE. TVR MEDIA ne ofera Momente de Aur cu Tamara Buciuceanu, acum, la 77 de ani de viata (pe care ii va implini la 10 august) si 54 de ani de cariera daruiti Mariei Sale - PUBLICUL. Lansarea DVD-ului are loc in aceasta seara, incepand cu ora 19:30, la Restaurantul Casa Veche, Strada George Enescu nr. 15-17 (in spatele Magazinului Eva). Marea Doamna a scenei va fi sarbatorita cum se cuvine pentru mostenirea pe care o lasa teatrului romanesc. Realizatorul tv Ioana Bogdan a adunat bucatica cu bucatica fragmente antologice din cariera actritei arhivata in TVR, contribuind astfel la protejarea florilor dintre copitele vitelor. Acest gest este, de fapt, un act de cultura major. "Doamna Buciuceanu ne demonstreaza ca poate plana cu usurinta unui fluture peste timp si spatiu, peste situatii comice, peste stari sufletesti, peste caractere, schimband mastile a zeci de personaje: de la ingrijitoarea cu halat si basma la vedeta stralucind in paiete si pene colorate, de la ipocrita doamna din elita bucuresteana interbelica la tafnoasa cumparatoare dintr-un magazin de cartier, de la ridicola si pretioasa Chiritoaie la functionara superficiala si capricioasa, de la mahalagioaica de azi la taranca ignoranta si naiva din Evul Mediu… topind totul in creuzetul uriasului sau har, cu inventivitate, cu nerv si o vitalitate rarisima! O comediana cu… lacrima sub geana." Punct ochit, punct lovit! TVR MEDIA a facut, din averea spirituala a Tamarei un produs care, cu trecerea timpului, va fi din ce in ce mai valoros.

BENEFICIARUL TRAVALIULUI ACTORICESC
"Cu aceasta antologie, care reuneste scenete si cuplete muzicale realizate pe platourile Televiziunii Romane timp de aproape patru decenii, Tamara reconfirma statura sa de mare comediana, dovedind un remarcabil simt al detaliului in fata camerelor de luat vederi, chiar si in partiturile de cateva minute pe care le presupune un numar de televarietati. Domnia sa ne demonstreaza ca in divertisment, pe micul ecran, la radio sau pe scena revistei, mesajul trebuie sa aiba un impact rapid, simultan cu replica, dand spectatorului convingerea ca el este partener de joc, dar si rasfatatul beneficiar al travaliului actoricesc." Ioana Bogdan stie! Si ce bine a spus-o!

×
Subiecte în articol: antimonden tamara buciuceanu