x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Eurovision 2005: greu la deal, cu boii mici

Eurovision 2005: greu la deal, cu boii mici

10 Mai 2005   •   00:00

Luminita & Sistem pleaca astazi, cu butoaie cu tot, spre Kiev, pentru a castiga (spera ei) Eurovisionul. Ambasada Ucrainei la Bucuresti a ajutat echipa Romaniei sa faca rost de un mijloc de transport. Suna promitator, nu-i asa?

  • de DANA ANDRONIE
  • MONDEN
  • ECHIPA. Sistem face tot show-ul! Luminita Anghel va canta si ea la butoaie, cu o tinuta foarte sexy
    Incredibil, dar nu s-a gasit nimeni in tara asta care sa asigure deplasarea Sistemului cu butoaie fara sa ceara o avere. Toti patronii firmelor de transport au preturi mult prea piperate pentru TVR, care dispune de un buget (constituit din banii publici) destul de "subtire" pentru Eurovision. Greu la deal cu boii mici, am putea spune, dar noroc cu Ambasada Ucrainei la Bucuresti, care, atentie!, a gasit o firma romaneasca din Ucraina disponibila sa asigure, sub 3.000 de euro, deplasarea echipei noastre, cu butoaie cu tot, la Kiev. Pe de alta parte, Romania a intampinat greutati din partea organizatorilor ucraineni. Pe ultima suta de metri l-au anuntat pe Dan Manoliu, seful delegatiei, ca nu sunt de acord ca Sistem sa foloseasca efecte speciale pirotehnice. Cu alte cuvinte, ucrainenii cu o mana ne mangaie, cu alta ne dau una dupa ceafa. Astfel ca baietii nostri vor fi nevoiti sa apeleze la inspiratia de moment. Oricum, ei sunt convinsi ca sunt buni si vor castiga. Si nu este vorba despre experienta, ci despre un loc fruntas. La conferinta de presa, care a avut loc ieri, la Jolie Ville, Luminita Anghel a tinut sa sublinieze ca Guvernul si Ministerul Culturii nu s-au implicat deloc. "Ar trebui ca si muzica sa se bucure de sprijin national, asa cum se intampla cu fotbalul", a suspinat Luminita.

    INVINGATORI. Zoli din Sistem a atras atentia ca prezenta Romaniei la "Campionatul european de muzica" (asa cum a fost denumit Eurovisionul) este asigurata pe bani publici. Asadar, romanii trebuie sa fie cu ochii pe ei la Kiev, pe 19 si 21 mai, ca sa vada ce a facut televiziunea publica cu banii lor. Totusi am facut un progres. Este pentru prima data cand Romania nu se mai multumeste doar sa se califice intre primele zece tari concurente, ci vrea un loc de top. Plecam cu o gandire de invingator si s-ar putea chiar sa castigam.

    SOLIDARI
    Cipriotii si-au retras butoaiele din concurs. Astfel ca echipa noastra nu mai are concurenta (ne referim strict la instrumente). O alta veste buna: seful delegatiei Frantei vrea sa faca un film despre Luminita Anghel si Sistem. Aceasta oferta este interesanta cu atat mai mult cu cat anul trecut francezii au realizat un documentar cu Ruslana, reprezentanta Ucrainei, care a castigat Eurovisionul. Or sti francezii ceva... Bineinteles ca romanii au acceptat oferta, sperand ca, si de aceasta data, Franta va avea mana buna. Un alt amanunt picant este faptul ca reprezentantii Spaniei au sosit la emisiunea "Surprize, surprize" cu o cursa Tarom, care le-a asigurat transportul gratis. Va reamintim ca Taromul este inca o firma de stat. Iar concurentii romani la Eurovision nu s-au bucurat de acelasi tratament ca spaniolii. Cata solidaritate! Bine ca Luminita Anghel si butoaiele Sistem vor ajunge in cele din urma la Kiev. Dupa ce o sa prinda un loc fruntas, o sa uite sa-i mai pomeneasca pe cei care le-au vrut numai "binele".

    ×
    Subiecte în articol: antimonden