x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Eurovision - Hai "Tornero", hai Mihai Traistariu!

Eurovision - Hai "Tornero", hai Mihai Traistariu!

de Dana Andronie    |    20 Mai 2006   •   00:00
Eurovision - Hai "Tornero", hai Mihai Traistariu!

Joi seara s-a disputat semifinala Eurovision. Rusia, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Lituania, Finlanda, Ucraina, Irlanda, Suedia, Turcia, Armenia sunt tarile care s-au calificat in finala din aceasta seara, transmisa de TVR de la ora 21:45.

Campionatul european de muzica 2006 - asa cum mai este denumit Eurovisionul - a debutat cu o semifinala dominata de piese care nu aveau ce sa caute intr-o asemenea competitie. Fie ca au fost prea "grele", fie ca au fost prea "slabute" pentru Eurovision. Finlanda l-a trimis pe Diavol (pe numele de scena Lordi) la Atena, ca sa cante "Aleluia"! Ptiu, drace!, ar zice unii, dar rockerii chiar s-au simtit in al noualea cer! Solistul trupei era Diavolul in persoana (bineinteles, costumat), care a reusit sa califice (cel putin in finala) o piesa de rock suparat rau. S-ar putea ca tocmai aceasta piesa antiEurovision sa iasa fruntasa la Atena.

APLAUZE CA LA STAN SI BRAN. Lituania s-a prezentat in semifinala cu o piesa care suna mai degraba cu imnul Stelei (semnat Scooter). "Noi suntem castigatorii Eurovisionului!" cantau (aiurea!!!) lituanienii LT United. Desi cu aceasta atitudine au trecut peste primul prag, credem ca in finala vor ajunge sa cante "Noi suntem cei care pierdem Eurovisionul!". Aleluia! - ca sa-l parafrazam pe Lordi.

Estonia (copie "infidela" Shania Twain), Islanda (Madonna "altoita" cu papusa Barbie), Polonia (niste Romeo si Julieta futuristi), Rusia (un fel de gablonz kitschos dupa "originalul" Enrique Iglesias), Turcia (un "superstar" de trei lei vechi) ar fi ramas mai bine acasa! In ciuda slabei performante, Rusia si Turcia au primit voturi (politice) si au prins finala din aceasta seara. Pana si vocea din studioul Televiziunii Romane (care a prezentat "ostilitatile" ceremoniei) se mira cum spectatorii ii aplaudau totusi pe reprezentantii acestor tari. Nu trebuie sa ne miram, lumea aplauda si la Stan si Bran!

cEL MAI BUN. Shakira din Ucraina (pe numele adevarat Tina Karol) are mari sanse sa ia Eurovisionul. Daca se va prezenta in aceasta seara la fel de bine ca in semifinala, Tina poate sa cucereasca cu "Arata-mi dragostea ta" marele campionat european al muzicii. Sa nu uitam totusi ca Ucraina a mai castigat o data Eurovisionul, in 2004, cu Ruslana, la Istanbul! Sa invinga cel mai bun si sa speram ca voturile nu vor fi, in prea mare masura, imaginea unui palmares politic!

14.000 de spectatori au cantat "Tornero"


URAAA! O companie de ringtone-uri vrea sa achizitioneze drepturile pentru "Tornero"
Mihai Traistariu aproape ca nu mai pune geana pe geana din cauza emotiilor. In plus, l-a pus pe ganduri faptul ca Belgia, una dintre favorite, nu a intrat in finala. Tocmai de aceea, Mihai s-a declarat surprins de unele dintre rezultatele semifinalei concursului Eurovision de joi seara. Dar si mai mult l-a surprins reactia de respingere a salii la apa-ritia pe scena a reprezentantei Islandei. Probabil s-a mai linistit cand a vazut ca cei peste 14.000 de spectatori au interpretat la unison refrenul melodiei sale, cand a fost prezentata in clipul cu tarile calificate de anul trecut. Chiar daca se afla intr-o tensiune continua, interpretul nostru este increzator si spera ca va obtine un loc pe podium. "Am venit sa castig sau sa ma clasez in primii patru. Daca rezultatul nu va fi cel dorit, cred ca «Tornero» imi ofera sansa de a deveni un nume recunoscut la nivel international".

INCREDERE. Traistariu s-a trezit cu fel de fel de oferte: o companie care realizeaza ringtone-uri l-a contactat pentru a achizitiona drepturile pentru "Tornero" si sa o ofere romanilor din Grecia, iar casa de discuri a trupelor Aqua, Hush, Safri Duo i-a trimis o propunere pentru un contract de licentiere a melodiei in Europa. Spectacolul a fost pregatit pana in cele mai mici detalii, pe un concept inspirat din mitologia greaca.

Joi, Mihai Traistariu&Co. au participat la o intalnire cu membrii comunitatii romanilor din Atena, la Ambasada Romaniei. Angajati ai ambasadei, evident ambasadorul, dar si romani din Grecia au venit special sa-i cunoasca pe reprezentantii nostri. Mihai a dat interviuri pentru jurnalistii unei publicatii a comunitatii romane, pentru mass-media din Marea Britanie si din Grecia. (Catalina Iancu)

PE GANDURI
"Faptul ca reprezentanta Belgiei, una dintre favorite, ca si mine, nu a intrat in finala m-a cam pus pe ganduri. Probabil ca a contat faptul ca era cam crispata. Nu prea am dormit aseara, gandindu-ma ca va trebui sa lucrez mai mult la expresivitate"
Mihai Traistariu
RECUNOASTERE
"Eu am venit sa castig sau cel putin sa ma clasez in primii patru. Cred ca «Tornero» imi ofera sansa de a deveni un nume recunoscut la nivel international. De altfel, a fost singurul refren din prezentarea melodiilor din finala la care s-a cantat"
Mihai Traistariu

VOTATI-L!
Cum romanii din tara n-au dreptul, conform regulamentului, sa-l voteze pe reprezentantul nostru la Eurovision, Mihai Traistariu, am putea sa-l ajutam cu puncte, prin televoting, pe fratele nostru de peste Prut, Arsenium Todiras. Dar si viceversa, vorba lui Caragiale. Fostul solist al trupei O-Zone va fi prezent in aceasta seara pe scena din Atena, alaturi de Natalia, fosta componenta a trupei Millenium, dar si de Connect-R, rapperul din Racla. Concurentii din Republica Moldova au pregatit un show incendiar, melodia din concurs intitulandu-se "Loca". (Simona Ecovoiu)
×
Subiecte în articol: antimonden mihai finala traistariu