x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Eurovision - Riscam sa ne facem de ras

Eurovision - Riscam sa ne facem de ras

de Dana Andronie    |    29 Ian 2007   •   00:00
Eurovision - Riscam sa ne facem de ras

Multe acuzatii de plagiat, piese de duzina. Piese plagiate, piese total nepotrivite, retrageri, eliminari. Asa arata faza nationala a concursului Eurovision din acest an. Greu de ales o melodie care sa merite sa ajunga la 12 mai, la Helsinki.

Sambata seara s-au cernut primii sase concurenti care vor intra in finala nationala de la 10 februarie: Nico ("Dulce-amaruie", compozitori Costi Ionita si Marcel Prodan), Morandi &Wassabi ("Crazy", compozitori Marius Moga, Andrei Ropcea), New Effect feat. Moni-K ("Sinada", compozitor Bogdan Raul Vasile), Desperado si Tony Poptamas ("Where Were You", compozitori Sandy Deac si Kovacsz Laszlo), Rednex feat. RoMania ("Well-o-wee", compozitori Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Mircea Presel) si Locomondo ("Liubi, Liubi, I Love You", compozitor Bogdan Marian Tascau). Dar ce ne facem? Nici o piesa dintre acestea sase nu are ce cauta la Eurovision! Sunt compozitii care pot participa la orice alt concurs, dar numai la Helsinki, nu. Atata poate muzica romaneasca usoara! Nu intelegem de ce trebuie neaparat sa ne prezentam la Eurovision, daca n-avem cu ce. Doar de dragul de a ne vedea o Europa intreaga cat de bine plagiem sau cat de neispirat compunem? Sau doar de dragul show-ului de la TVR, institutie care de altfel primeste, atentie!, din banii publici, un buget special pentru aceasta competitie?

N-ar fi mai bine sa nu mai aruncam niste bani pe fereastra si sa stam frumos acasa, daca tot nu avem echipa cu care sa jucam in deplasare?

SI CE...? Bine ca il avem pe micul Hozart, care s-a inscris cu trei piese - "Dracula, my love" (interpretata de Simplu & Andra), "Do the tango with me" (interpretata de Morandi si Wassabi) si "Crazy" (interpretata de Wassabi)! Daca in cazul compozitorului Papa Jr organizatorii i-au respins piesa "Make-it", ca urmare a confirmarii acuzatiilor de plagiat, Moga poate sa doarma linistit cu Dracula lui! Desi piesa "Dracula, my love" seamana izbitor cu "When Religion Comes To Town" - care apartine de drept formatiei E-Type - , nici juriul, nici Dan Manoliu nu par sa fie deranjati de aceasta "coincidenta". "E, acum, toate piesele seamana. Si ce daca seamana putin?" Acesta este "raspunsul" oficialilor de la TVR.
Cine urmeaza
Cei sase concurenti din prima semifinala au fost desemnati prin votul juriului de specialitate (50%) si prin televoting (50%). Lista juratilor: Andrei Partos, Cornel Fugaru, Gabriel Cotabita, Mihai Ogasanu, Adrian Despot, Andrei Tudor si Dan Teodorescu. In semifinala de la 3 februarie 2007 vor participa urmatoarele melodii: "In lumea mea" - Moni-K, "Dracula, my love" - Simplu & Andra, "Nu pot sa uit" - Tibi Scobiola, "Love is all you need" - Nico, "Soapte" - Celia, "You and Me" - ADA, "Do the tango with me" - Wassabi, "European, a Beautiful Sin" - Desperado si Tony Poptamas, "Love Struck" - Indiggo, "Time" - Ionut Ungureanu, "Deci 20" - Trupa Veche, "No podre vivir" - Marcel Pavel.

×
Subiecte în articol: antimonden