x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Facebook sau cum să nu-ţi faci fani

Facebook sau cum să nu-ţi faci fani

de Dana Cobuz    |    19 Iun 2010   •   00:00
Facebook sau cum să nu-ţi faci fani

În cântece să ne luptăm sau în conturi de Facebook să ne batem? Iată o întrebare ce "înfioară" breasla cântăreţilor de la noi, în condiţiile în care platforma de socializare amintită concentrează cu mult peste un milion de utilizatori din România. Acestea fiind zise, să vedem cum îşi împart fanii de pe Facebook câţiva dintre artiştii cei mai prezenţi în topurile româneşti.

"Sunt un tânăr compozitor şi producător din România. Am scris piese de locul I în topuri în ultimii opt ani, iar acum intenţionez să-mi extind orizonturile către artişti internaţionali. Oh, şi sunt modest!", spune Marius Moga în scurta sa biografie de pe Facebook. Micul Hotzart, cum era numit nu demult Moga, a adunat aproape 1.700 de prieteni şi are un citat preferat: "Iubirea este răspunsul, indiferent care a fost întrebarea!".

Trupa lui Marius Moga şi Andreas Tefas Roncea (Randi) are şi ea câteva conturi pe Facebook, dar nici unul la nivelul la care te-ai fi aşteptat. Cu texte în engleză şi noutăţi despre spectacole şi concerte, nici una dintre identităţile virtuale create trupei Morandi nu a adunat un număr impresionant de fani -cel puţin nu câţi am fi crezut, iar inconsecvenţa informaţiilor şi fotografiilor publicate sugerează că toate acestea ar fi, de fapt, creaţiile unor fani, şi nu ale reprezentanţilor trupei.

Vreo 21.000 de fani a adunat şi contul lui Edward Maya. Ceva mai multe informaţii şi o baie de linkuri către un foarte bun site al artistului, asta este prima impresie pe care ţi-o lasă "faţa" lui Maya. Secţiunea foto nu face însă decât să surprindă încă o dată pe cei care se întreabă ce o prezenta românaşul în spectacolele prin toată lumea, despre care tot curg veşti. Surpriza se adânceşte, dincolo de vârsta biologică, fanii descoperind un tânăr care învaţă să se bucure de glorie pe măsură ce învaţă să folosească lama de ras şi pămătuful. Uhh!

Dacă ar fi să-l credem pe Smiley Omul sau contul lui de pe Facebook, artistul, care, spre deosebire de Maya, a învăţat nu numai să se radă, dar şi să-şi pună căciula când e frig afară, este susţinător al cauzei celor care visează ca omenirea să facă primii paşi pe Marte cât mai repede. Doar doi dintre fanii artistului au fost de acord cu el şi au acceptat să se lase recrutaţi, dar mai mult aşa, de dragul lui... Nota Bene: grupul nu a adunat încă nimic din donaţii...
Fără îndoială, Inna este deţinătoarea recordului absolut în materie de prieteni virtuali. Peste 286.600 de membri ai platformei Facebook sunt fani ai tinerei constănţence. Pagina Inna Official este "dotată" cu sute de fotografii, informaţiile biografice, dar şi cele legate de show-urile sale sunt ţinute "la zi", aşa că nu-i nici o mirare cum de fata a luat premiul I cu coroniţă la proba de Facebook. Marketingul bun vinde artistul, nu?

Alt gen, alt artist, altfel de prieteni. Nu se poate spune nicidecum că Ştefan Bănică Jr nu are admiratori. De n-ar fi avut, n-ar fi ajuns în 2009 în situaţia de a repeta şapte zile consecutiv tradiţionalul său concert de Crăciun. Dacă n-ar fi existat mulţi iubitori ai muzicii sale, n-ar fi vândut în ultimii nouă ani 130.000 de bilete, practic toate reprezentaţiile sale de Crăciun fiind sold-out. Şi totuşi, pe Facebook nu prea se văd admiratorii. Doar 2.360 de prieteni pentru Ştefan Bănică Official şi vreo 4.600 pentru Ştefan Bănică Jr, cele două conturi ale artistului.

×
Subiecte în articol: antimonden