x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Femeie, audiată de poliţie ca martor în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală împotriva lui Luc Besson

Femeie, audiată de poliţie ca martor în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală împotriva lui Luc Besson

18 Sep 2018   •   17:00
Femeie, audiată de poliţie ca martor în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală împotriva lui Luc Besson

O femeia care a denunţat în justiţie agresiuni sexuale săvârşite de cineastului Luc Besson, vizat deja de acuzaţii de viol, a fost audiată săptămâna trecută de către poliţie, au relatat marţi surse apropiate anchetei, potrivit AFP. 

Femeia, o fostă directoare de casting a lui Besson, a fost audiată joi în calitate de martor de către poliţia judiciară în cadrul anchetei preliminare conduse de parchet, potrivit sursei menţionate, care confirmă astfel informaţiile apărute pe site-ul Mediapart. 

Aceasta i-a scris la începutul lunii iulie procurorului Republicii din Paris pentru a denunţa fapte pe care le-a calificat "agresiuni sexuale". Femeia a evocat un climat de muncă "foarte sexualizat", precum şi "gesturi şi comportamente inadecvate", potrivit Mediapart. 

O tânără actriţă şi manechin de origine belgiano-olandeză în vârstă de 31 de ani, Sand Van Roy, a depus plângere în luna mai împotriva lui Besson, acuzându-l că ar fi violat-o într-un hotel din Paris. Aceasta a formulat o nouă plângere în iulie pentru fapte comise anterior. 

Audiată în contextul primei sale plângeri, actriţa a afirmat că avea o relaţie intimă cu regizorul de 59 de ani de aproximativ doi ani şi că se simţea obligată să o continue având în vedere raporturile lor profesionale, potrivit unei surse apropiate anchetei. 

Aceste acuzaţii survin la un an de la scandalul Weinstein şi de valul de acuzaţii care a urmat, în special în Statele Unite.

AGERPRES

×