x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden FESTIVAL LA "CONSTANTIN TĂNASE" / 15.000 de lei pentru "Aurelian Andreescu"

FESTIVAL LA "CONSTANTIN TĂNASE" / 15.000 de lei pentru "Aurelian Andreescu"

de Dana Andronie    |    05 Dec 2008   •   00:00
FESTIVAL LA "CONSTANTIN TĂNASE" / 15.000 de lei pentru "Aurelian Andreescu"

În această societate devorată de "prinţipuri" mai are loc şi o minune. Mâine, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" va fi găzduit Festivalul-concurs de muzică uşoară "Aurelian Andreescu".



În sfârşit, memoria inegalabilului interpret Aurelian Andreescu este răsplătită cu un eveniment pe măsură. Concursul este deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, iar premiile sunt destul de generoase. Trofeul se ridică la suma de 3.500 de lei, Premiul I – 3.000 de lei, Premiul al II-lea – 2.500 de lei, Premiul al III-lea – 2.000 de lei, precum şi patru menţiuni, în valoare totală de 4.000 de lei. Acest efort financiar este susţinut de Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti, reprezentat de Mihaela Stoica, iar Teatrul de Revistă va asigura cazarea concurenţilor admişi în finală şi alte cheltuieli necesare desfăşurării spectacolelor. Ce mai, un parteneriat care ar trebui să funcţioneze şi în anii următori, festivalul putând deveni o tradiţie în această citadelă poluată fonic!

CINE, CE ŞI CUM
Preselecţia va avea loc astăzi la Sala Rapsodia a Teatrului "Constantin Tănase", începând cu ora 10:00, pentru concurenţii din Bucureşti, şi mâine (la aceeaşi oră, şi în acelaşi loc) pentru concurenţii din ţară. Criteriile de selecţie sunt foarte clar delimitate de organizatori, şi anume: se va ţine cont de voce, de muzicalitate, sensibilitate, prezenţă scenică, forţă interpretativă, originalitate, priză la public etc. Cu alte cuvinte, va fi o treabă serioasă! Iar juriul va cântări foarte bine cine va merita să fie premiat la Festivalul "Aurelian Andreescu". Dacă tot am adus vorba despre juriu, să vedem din cine este alcătuit: Titus Andrei (coordonatorul Redacţiei de Muzică Uşoară de la Radio România Actualităţi), Biţu Fălticineanu şi Aurel Storin – regizorul, respectiv secretarul literar al Teatrului "Constantin Tănase", compozitorii şi muzicienii Dan Dimitriu şi Dan Ardelean, alături de Silvia Dumitrescu (care va susţine şi un recital la Gala Laureaţilor).

RESPECT
Concursul începe sâmbătă la ora 18:00, iar intrarea este liberă. Duminică va fi seara de gală a premianţilor. Aceştia vor cânta pentru memoria omului Aurelian Andreescu, care a trăit demn, deşi avea salariul mai mic decât al unui maşinist de la teatru. A fost un om care s-a luptat ca arta lui să fie respectată. Întotdeauna a simţit că s-a născut prea devreme sau prea târziu. Voia să aibă libertatea de a cânta cum simte.

"Aurelian era vedetă, dar n-avea vechime. Nu exista o scară a valorilor.

Era un om care umplea sala şi, cu toate acestea, nu era respectat. Dacă oamenii din jurul său ar fi fost mai responsabili cu ceea ce Aurelian le-a oferit, poate că el ar mai fi trăit şi astăzi", ne spunea Mariella, fosta lui soţie, în Ediţia de Colecţie pe care Jurnalul Naţional i-a dedicat-o lui Aurelian Andreescu. Poate că, prin acest festival, i se va restitui acel respect. Chiar dacă este cam târziu...

×
Subiecte în articol: antimonden aurelian andreescu aurelian