x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Festivalul Tinereţii

Festivalul Tinereţii

de Dana Cobuz    |    02 Aug 2009   •   00:00
Festivalul Tinereţii

Costineştiul îşi trăieşte şi în această vară cele mai melodioase zile, graţie Festivalului Tinereţii, ajuns la a cincea ediţie.



An de an, Festivalul Tinereţii de la Costineşti a crescut ca amploare, număr de concurenţi şi valoare a premiilor. Ediţia din 2009, cea de-a cincea din istoria tânărului festival, îşi propune să fie şi mai bună decât cele precedente, de aceea şi-a diversificat secţiunile de concurs - Interpretare muzică uşoară şi rock, pe trei categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-14 ani, 15-21 de ani; muzică populară, pe două categorii de vârstă: 6-13 ani şi 14-21 de ani; Dans contemporan, dans clasic şi Creaţie.  

PROGRAM
Evenimentul debutează în forţă cu YouthRockFest (17-19 august), care are ca scop descoperirea şi promovarea tinerilor artişti ai genului. Pentru împătimiţii de rock, organizatorii au pregătit şi recitaluri cu trupele NOI şi Katharein. Perioada 20-23 august este rezervată concursului de muzică uşoară Young Sensations (practic, nucleul Festivalului Tinereţii), cu premii care se ridică la aproape 20.000 de euro în bani şi obiecte. Între 24 şi 26 august, micii interpreţi de muzică populară se întrec pentru premiile acestei secţiuni, iar în perioada 27-30 august are loc YouthDance Fest, întrecere pentru dansatorii de „clasic" şi „contemporan". Fiecare secţiune a evenimentului se va încheia cu o seară de gală, iar la 30 august va avea loc Marea Gală, unde va fi premiat câştigătorul de la Creaţie.  

Asociaţia Culturală Daria's, organizatorul Festivalului Tinereţii nu renunţă la Nopţile interetnice din anii precedenţi, astfel că şi la această ediţie pu­blicul are ocazia să vadă spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale ale comunităţilor etnice din România.  

Juriile de specialitate îi vor avea membri, printre alţii, pe compozitorii Adrian Pop, Petru Stoianov şi Jolt Kerestely, dar şi pe solistele Viorela Filip (muzică uşoară) şi Viorica Barbu Iuraşcu (muzică populară). În calitate de „imagine a festivalului", Giulia şi Mihai Trăistariu vor susţine prin prezenţă şi recitaluri evenimentul de la Costineşti.

×
Subiecte în articol: antimonden