x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden FesTop in capot - S-a cantat simplu... "oficial ne merge bine"

FesTop in capot - S-a cantat simplu... "oficial ne merge bine"

de Dana Andronie    |    31 Iul 2006   •   00:00
FesTop in capot - S-a cantat simplu... "oficial ne merge bine"

Gala Topurilor si Festivalurilor din Navodari a fost organizata pe calapod. Cu alte cuvinte, s-au luat masuri si s-a construit un FesTop pe "piciorul" orasenilor. Acest eveniment i se datoreaza in totalitate primarului Tudorel Calapod. Oficial, le merge bine...

Intre 27 iulie si 31 iulie, piata orasului Navodari s-a transformat intr-o arena a muzicii. Daniela Condurache, Cornelia si Lupu Rednic, Irina Loghin, alaturi de jumatatea sa folclorica - Fuego, pana la Trident, Funny, Simplu, Voltaj, Holograf si DJ Project nu i-au lasat pe navodareni sa doarma linistiti. Reclamatii au fost, dar unele gospodine au coborat in capot si-n papuci de casa in toiul serii la concertele din fata blocului.

Ce sa se mai gateasca, daca il aveau la scara pe Dan Bittman, care le canta "Ti-am dat un inel"! "E adevarat ca facem multa galagie, dar ar trebui sa fiti bucurosi ca se intampla ceva in Navodari. Sa mai spuna lumea ca Navodari este doar o tabara pentru copii." Astfel a incercat prezentatorul Galei, Gabriel Cotabita, sa-i "amendeze" pe vecinii care au reclamat "alcoolemia" de decibeli la politie.

TEATRU. Intr-adevar, pentru patru zile, Navodari n-a mai fost locul unde nu se intampla nimic... Pentru prima oara dupa 17 ani s-a jucat teatru (cu actori, nu cu politicieni) in acest oras. George Mihaita, Vladimir Gaitan si Valentin Teodosiu (de la Teatrul de Comedie din Bucuresti) au adus pe scena proaspatului inaugurat Centru Cultural Navodari piesa "Poker", scrisa de Adrian Lusting si regizata de Adrian Tocilescu.

Aceasta "regie" a facut parte din Zilele orasului, pe care primarul Tudorel Calapod a vrut sa le organizeze, ca orice cizmar care-si respecta meseria. Si anume, dupa calapod. Astfel, cu ceva timp inainte de marele eveniment a intocmit un sondaj pentru a afla ce formatie isi doresc navodarenii sa vina sa "joace" la ei in deplasare. Voltaj a iesit pe primul loc, asa ca primaria a platit peste 3.700 de euro pentru ca solistul Calin Goia&Co. sa sustina un recital de 40 de minute (bisurile nefiind impozabile). Pe toata perioada concertului, artistii n-au dorit sa fie filmati de nici o camera.

NASUL. In a doua seara de FesTop, Simplu a cantat "Oficial mi-e bine" de atatea ori, incat acum toti navodarenii fredoneaza melodia (si-n somn).

Ce... simplu a obtinut Holograf 6.000 de euro pentru un spectacol in Piata Navodari, cucerind toate doamnele (cu sau fara basma), domnisoarele si pustoaicele pe o raza de doi kilometri si jumatate! Si-a gasit insa nasul! Si inca unul veritabil, care a facut presiuni pe langa prezentatorul Cotabita sa-l lase sa se urce si el pe scena, cu tot cu mireasa!

"Cat costa? Dam oricat!", zbiera nervos nasu’. Norocul lui Cotabita a fost ca Holograf a dat stingerea exact in momentul in care se incinsesera spiritele intre nuntasi si echipajul tehnic din spatele scenei.

Cu FesTop, producatorul Cornel Diaconu a demonstrat ca se poate face cu un buget mic un festival mare, de nivel european. Pacat ca acest eveniment a avut loc in Navodari. E ca si cum ai servi caviar unui om care toata viata lui a mancat cartofi copti.

MANUTELE SUS, CA LA AEROBIC
La cea de-a doua editie a FesTop-ului au fost primite si doua trupe din Bulgaria, Signal si B.T.R., si formatia Edict din Republica Moldova, care a reusit sa treaca de preselectia pentru Festivalul de muzica usoara Mamaia. Organizatorii au anuntat ca DJ Project va avea o participare extraordinara la Navodari. Asa a si fost. Fiind foarte preocupati de lansarea lor de album, artistii au facut un play-back de toata frumusetea. Degeaba a incercat Gabriel Cotabita (foto) sa-i struneasca pe solisti sa nu mai faca aerobic cu publicul, ca toti strigau "manutele sus, hai sus, sus, sus!". Gala Topurilor si Festivalurilor s-a incheiat duminica, cu Balul Seniorilor Cetatii. Ovidiu Komornyik, Romica Tociu si Cornel Palade si George Rotaru au fost invitatii din ultima seara de Gala.
×
Subiecte în articol: antimonden navodari