x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Geanina Ilieş e ÎMPOTRIVA fast food-ului pentru copii! Uite care sunt argumentele ei!

Geanina Ilieş e ÎMPOTRIVA fast food-ului pentru copii! Uite care sunt argumentele ei!

de CS    |    11 Mar 2013   •   14:42
Geanina Ilieş e ÎMPOTRIVA fast food-ului pentru copii! Uite care sunt argumentele ei!
Sursa foto: Antena1

Geanina Ilieş le îndeamnă pe toate mămicile din România să aibă grijă cu ce tip de preparate îşi hrănesc copiii, tentaţia fast food-ului fiind foarte mare în rândul micuţilor.

Frumoasa prezentatoare de ştiri de la Antena 1, mama unui băieţel de şase ani şi jumătate, este foarte atentă la ce îi pune pe masă copilului, pe care l-a învăţat cu un stil de viaţă sănătos. Patrick mănâncă multe fructe şi legume şi face multă mişcare, mergând frecvent la înot şi antrenamente de Aikido.

Geanina Ilieş îi înştiinţează pe fanii săi de pe Facebook despre pericolele alimentelor de tip fast food şi despre neregulile igienice de preparare a acestora, bazându-se pe studii recente despre care a citit recent.

“Dragi mămici şi tătici!

Ce am citit recent vine ca un semnal de alarmă îngrijorător! Iată ce nu v-ar spune niciodată angajaţii şi conducerea fast food-urilor:

1.      În mod normal, după ce un preparat a fost gătit, dacă nu a fost consumat imediat, este aruncat. Fast food-urile nu procedează în acest mod, ci reîncălzesc, la cerere, preparatul respectiv. Dacă însă vrei neapărat să mănânci de la fast food, mai sigur este să comanzi seara, între ora 6 şi 8, când este mai aglomerat, iar preparatele sunt realizate la comandă.

2.      Majoritatea vaselor şi a cuptoarelor în care se găteşte la fast food sunt spălate seara cu chimicale foarte puternice, pentru a curăţa grăsimea. Dacă te numeri printre primii clienţi dimineaţa, este posibil ca hrana ta să conţină şi resturi de la aceşti detergenţi.

3.      Dungile savuroase de pe burgeri sunt, de multe ori, false, fiind vopsite de producători direct din fabrică pentru a da iluzia ca avem de a face cu o carne proaspăt gătită pe grill.

4.      Dacă ai poftă de cartofi prăjiţi, cere măcar unii fără sare, astfel încât să ţi-i prepare special pentru tine, pe loc.

5.      Ştiai că sosul chilli este obţinut, de multe ori, din carne de la burgeri vechi?

6.      În mod normal, la gătit se poartă mănuşi, dar nu toţi fac aşa în restaurante de tip fast food.

7.      La restaurantele de acest tip, angajaţii trebuie să livreze preparatele în două minute. Dacă întârzie, se aprinde o alarmă pentru ca managerul să remarce ineficienţa lor. Asta ridică multe semne de întrebare în ceea ce priveşte calitatea mâncării.

Vă las pe voi să trageţi concluziile. Le recomand însă mămicilor să introducă în alimentaţia copilului cât mai multe fructe şi legume, fără mâncăruri condimentate, fără fast food. Să se dezobişnuiască de alimentaţia stradală. Din păcate, mulţi părinţi adoptă principiul ‘mai bine gras şi sănătos decât slab şi anemic’ şi ajung să aibă copii supraponderali. Haideţi să ne ferim copiii de tentaţiile sedentare, de statul la calculator sau la televizor şi să îi răsplătim cât mai puţin cu dulciuri şi alimente gustoase, dar nesănătoase!”, a scris Geanina Ilieş pe Facebook.

×
Subiecte în articol: geanina ilies fast food copii