x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden George Nicolescu traieste din amintiri

George Nicolescu traieste din amintiri

12 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
A cunoscut gloria cu Cenaclul Flacara. George Nicolescu nu se poate rupe de Romania, dar sufletul ii e in Spania, acolo unde stau copiii sai. E inca indragostit de Beatles. Nu a mai avut de mult concerte. Traieste din amintirile Cenaclului Flacara. Profu’ de franceza George Nicolescu nu se poate compara cu Stevie Wonder, care habar n-are sa cante la muzicuta.
DANA CIOBANU

ARTIST. Desi nu a vazut niciodata lumina reflectoarelor, cantautorul a stiut mereu sa zambeasca
Invatatoarea l-a lasat repetent in clasa I, motivand ca este oligofren. "Probabil preda pentru prima data intr-o scoala de Ambliopi si nu prea era specializata. Nu intelegea ca eu nu pot lega linia aplecata spre dreapta, un oval si un bastonas - adica litera a mic de mana - pe hartie, desi eu nu puteam sa le vizualizez. Abia doamna profesoara Stefania Popescu, al carei nume il pronunt si azi cu un mare respect, a reusit sa ma invete sa scriu", isi aminteste solistul.

COMPARATIE. La randul lui, a fost profesor de franceza, la Scoala de Ambliopi de la Buzau. Povesteste, razand: "Nu mi-a fost usor. Facultatea o facusem la Bucuresti. Dar pe vremea aceea aveam un atu, care cred ca m-a ajutat mult: eram un tip destul de misto". Canta la muzicuta din frageda copilarie. "Dar nu ma compar cu Stevie Wonder, spre exemplu, care habar n-are sa cante la muzicuta!".

George Nicolescu s-a indragostit de Beatles dupa ce a auzit, la Europa Libera, "Dizzy, Miss Lizzy". "In loc de Lizzy, intelesesem Lili. Or, eu eram indragostit de o fata pe nume Lili. Pe urma, un profesor ne-a spus ca in presa rusa se scria ca Beatles sunt niste vagabonzi. Apoi, mi-au placut pentru ca au fost niste revolutionari in muzica." Ii admira si acum.

SCENA

"Nu am fost niciodata orbit de lumina reflectoarelor. Doar ii auzeam, ii simteam pe cei din sala. Depindea foarte mult de starea mea. Daca eram linistit, n-aveam emotii si puteam canta, sigur pe mine. Dar, de un timp incoace, am foarte mari emotii. Asta si pentru ca am aparitii mai rare in fata publicului si m-am cam dezobisnuit de ceea ce inseamna scena"

REMIX

"Cand am auzit piesa «Cantec pentru sanatatea ierbii», remixata de formatia UNU’, nu mai puteam de ras. Nu m-am asteptat ca aceasta incercare a lor sa aiba succes. N-am mai lucrat cu ei pentru ca au un gen care nu este si al meu. Colaborarea a mers bine, cu precizarea ca, la un moment dat, cei de la UNU’ voiau ca piesa sa fie a lor. N-am fost de acord" - George Nicolescu interpret

COPII IN SPANIA
George Nicolescu are inima impartita intre Spania si Romania. Baiatul sau, George Daniel (32 de ani), fiica Elena (27 de ani) si nepotica Stefania Andreea stau in Peninsula Iberica de trei ani. "Baiatul si-a cumparat deja casa acolo. Nici unul nu vrea sa se mai intoarca in Romania. Eu nu ma pot muta pentru ca nu ma simt bine departe de tara", spune interpretul.
×
Subiecte în articol: antimonden georg