x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ghid britanic - Colosseumul bucurestean

Ghid britanic - Colosseumul bucurestean

de Dana Ciobanu    |    04 Apr 2006   •   00:00
Ghid britanic - Colosseumul bucurestean

Este atat de multa istorie in jur, sunt atatea carti, emisiuni de televiziune, muzee, monumente. Nu a mai ramas loc pentru prezent. Sau, nu cumva, e tocmai pe dos? Totul este doar prezent, fara trecut? (Tur ghidat, capitolul final, cu Peter Reder).

La granita dintre teatru si obisnuitele vizite ghidate ale unor obiective turistice, reprezentatia actorului britanic Peter Reder reinventeaza povestea si istoria unei cladiri, interactiv si surprinzator, pas cu pas, in compania unei audiente restranse. De fiecare data altfel pentru fiecare cladire si grup de vizitatori, Guided Tour (Turul ghidat) se joaca insa cu memoria si cu semnificatiile prezente ale locului (si momentului) in care se consuma.

Spectacolul a avut premiera in 2005 la McEwan Hall, in cadrul Festivalului de la Edinburgh, si a fost prezentat la inceputul lunii martie la Galeriile Tretyakov din Moscova. Saptamana trecuta, Peter Reder l-a tinut, vreme de cinci reprezentatii, si la Bucuresti. Cladirea pe care a adus-o in atentia spectatorilor sai a fost un colt secret al Bucurestiului - cladirea Colosseum, palatul construit de familia Bragadiru la sfarsitul secolului al XIX-lea pe Calea Rahovei, ca loc de recreere. Evenimentul face parte din proiectul VA URMA, initiat de British Council Romania.

CINE E PETER REDER
Peter Reder s-a nascut in 1960 la Londra, unde locuieste si munceste si in prezent. A studiat muzica la Londra si teatrul la Paris si, din 1993, se ocupa de crearea de spectacole care includ proiectii video. In Marea Britanie a lucrat in cadrul Festivalului International de Teatru de la Londra, a colaborat cu National Theatre Studio, South London Gallery si Somerset House, dar a creat spectacole si pentru Germania, Singapore si Australia. Guided Tour, spectacolul adus de Peter Reder si la Bucuresti, penduleaza intre teatru si turism deconstructivist.

×
Subiecte în articol: antimonden peter reder