x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Historia de un Amor con Mandinga

Historia de un Amor con Mandinga

de Dana Cobuz    |    21 Mar 2010   •   00:00
Historia de un Amor con Mandinga

Mandinga se respectă. Afirmaţia se demonstrează cu fiecare nou concert pe care îl susţine energica trupă.



Pentru Mandinga, muzica live e live până la ultimul sunet; paşii de dans se termină mult după stingerea reflectoarelor; spectacolul e viaţă până la ultima picătură. Vor oare cei zece interpreţi de salsa doar să demonstreze că se poate face show şi într-o ţară mult prea obişnuită cu playback-ul şi butaforia artistică sau, respectându-şi publicul, în fapt se respectă pe ei înşişi?

Ambele răspunsuri, pozitive, sunt la fel de valabile. Să faci cu adevărat muzică şi show poate fi privit de unii artişti ca pierdere de vreme sau de bani. Prea puţini gândesc că aceasta este calea, singura, spre scena din inima fiecărui ascultător de muzică.

O explozie de culoare, ritm şi energie în - probabil - cel mai complex spectacol pe care l-a văzut România. Asta îşi doreşte Mandinga să fie "Historia de un Amor", show-ul pe care trupa îl va prezenta pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, luni, 21 martie, de la ora 19:00.

Dincolo de muzica explozivă cu care ne-a obişnuit, Mandinga îşi va bucura fanii cu cele mai spectaculoase coregrafii de salsa, care vor surprinde evoluţia stilului de dans de-a lungul a patru decenii, traversând câteva dintre cele mai influente perioade din istorie: Cuba comunistă a anilor '60, vremurile exuberante ale anilor '80 la carnavalul de la Calle Ocho, din Miami, şi Bucureştiul din zilele noastre.

Coregrafia este semnată de Daniel Dobre, unul dintre cei mai cunoscuţi dansatori profesionişti şi coregrafi români. Practicant cu experienţă al mai multor stiluri de dans, printre care salsa, street dance sau merengue, Daniel a făcut parte şi din trupa de balet ce a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din China, în 2008. Sub îndrumarea lui, peste 100 de dansatori profesionişti, absolvenţi ai Liceului Coregrafic sau studenţi ai Facultăţii de Coregrafie din cadrul UNATC, vor aduce dansurile latino şi cel contemporan în show "Historia de un Amor".

Majoritatea dansatori la Opera Română şi la Teatrul de Operetă, iar unii dintre ei chiar campioni sud-est europeni la hip-hop, componenţii trupei coregrafice se bucură deja de o experienţă bogată, având numeroase colaborări internaţionale.

Mihaela Rădulescu este cea care îi va ajuta pe Ella (voce), Alejandro (voce), Alex (trompetă, flaut), Bazooka (timbales), Florin (bas), Chupi (tobe), Zach (saxofon), Omar Secada (pian), Tony (trombon), El Nino (percuţie) să-şi spună povestea despre o iubire, memaivăzută şi nemaiauzită, pe scena Sălii Palatului.

×
Subiecte în articol: antimonden