x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Hollywood-ul îşi mută producţiiile în Franţa!

Hollywood-ul îşi mută producţiiile în Franţa!

25 Iul 2009   •   00:00

Woody Allen şi Christopher Nolan îşi vor filma producţiile pe care le regizează în Franţa. Producătorii de la Haollywood încep să ia aceste decizii atraşi fiind de creditul fiscal de 20% oferit de autorităţile franceze, arată Le Figaro.



Leonardo di Caprio şi Marion Cotillard vor începe săptămâna viitoare la Paris, filmările la "Inception", un film SF regizat de Christopher Nolan. Din motive de securitate, locurile de filmare sunt păstrate secrete. Două alte filme străine, "Nodame Cantabile" (Japonia) şi "Toto l'Amore del mondo" (Italia) vor fi filmate, în curând, în capitala Franţei.

Aceste filmări sunt primele efecte concrete ale creditului fiscal de 20% oferit străinilor care vin să filmeze în Franţa. Măsura, aprobată pe 2 iulie, va primi în curând şi semnătura ministrului francez al Culturii, Frederic Mitterand. Creditul fiscal reprezintă o diminuare a impozitului pe venit sau a impozitului pe profit cu suma impozitului achitat în străinătate. Decretul francez referitor la creditul fiscal este retroactiv şi, în consecinţă, va fi aplicat şi filmelor care au fost deja filmate în Franţa, printre acestea numărându-se "Five Killers", cu Ashton Kutcher, animaţia "Despicable Me" şi "Merlin", produs de BBC.

Studiourile de la Hollywood, care compară legislaţia şi preţurile din fiecare ţară în căutarea celei mai bune oferte, au pus deja ochii pe Franţa. "Ne-au întrebat ce ţări ar putea fi simulate, reproduse, la noi, din punct de vedere al decorurilor şi peisajului. S-a întors lumea cu susul în jos", a declarat Franck Priot, delegat general al Film France - compania ce aprobă realizarea filmelor străine în Franţa.

În afara celui mai nou film al lui Woody Allen, programat pentru filmări la Paris în vara anului viitor, capitala Franţei mai aşteaptă comedia "Wild Hogs 2", care va marca întoarcerea lui John Travolta pe platouri. Bollywood este, de asemenea, atras de creditul fiscal, trei proiecte indiene fiind aşteptate la Cassis, în apropiere de Paris.

×
Subiecte în articol: antimonden Hollywood