x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Hotii i-au furat vacutei margelele

Hotii i-au furat vacutei margelele

de Simona Ecovoiu    |    14 Sep 2005   •   00:00
Hotii i-au furat vacutei margelele

Licitatia caritabila "Cow Parade Bucharest 2005" a avut ca scop strangerea de fonduri si pentru sinistrati. In acest sens s-au licitat 20 vacute pictate sau "imbracate elegant" de sportivi si artisti plastici.

Evenimentul, ce s-a desfasurat luni seara, la Teatrul National, a fost intarziat cu o ora si jumatate. Si asta pentru ca multi dintre cei care se inscrisesera la licitatie au zabovit ceva mai mult la Festivalul "George Enescu", la un concert de jazz.

MANTALE, IN TOP. Daca tot s-a intarziat, am avut ceva timp sa mai tragem de limba vedetele care au onorat invitatia. Andreea Esca a venit insotita de al ei sot si chiar a rasfoit cu interes brosura cu pricina: "Mi-ar placea vacuta cu boabe de cafea «Cowffee Parade». Pare cea mai amuzanta. Dar, daca as cumpara-o, n-as avea loc unde s-o pun. Asta nu inseamna ca sunt o mare consumatoare de cafea. Beau doar o cescuta, dimineata". Mioara Mantale, prefectul Capitalei, a devenit mai populara decat Esca, caci fotoreporterii si cameramanii au sufocat-o cu pozele si interviurile: "Din pacate, nu am bani ca sa cumpar o vaca. Lucram in regim bugetar, asa ca... Ii las pe cei cu conturi grase sa liciteze". Designerul Razvan Ciobanu a stat cumintel langa exponatul sau intitulat "Cow Diva": "Lucrarea mea a fost expusa la Mall, dar nu stiu cum s-a facut ca vizitatorii i-au furat margelele de pe coarne. Am lucrat mult pentru aceasta licitatie. Nu e usor sa decupezi floricele din dantela si sa le lipesti".

FURAT DE "FANI". "Cow Diva" a lui Razvan Ciobanu a ramas fara podoabe
PERFORMANTA. Vacuta Nadiei s-a vandut cu suma-record de 6.000 de euro

RECLAMA LA CREMA. Nu a lipsit din cadru nici Ani Duta, solista trupei @Mix, pe care o stiti de la matinalul postului Antena 1: "In acest sezon nu mai vin in platou, voi avea, tot in cadrul productiei, o rubrica de frumusete. Cat priveste muzica, stationez, am inregistrat doar trei melodii de pe viitorul album". Pentru ca are un ten fin si trasaturi de invidiat, Ani a devenit, pentru o perioada de doi ani, imaginea produselor cosmetice marca Gerovital.

Si au mai venit vedete. Dar cum multe erau de categoria B sau C, nu merita sa le mai mentionam. In sfarsit, suntem invitati in sala, dupa o ora si ceva de socializare, in holul teatrului. Mihaela Radulescu si Alexandru Ghildus au indeplinit rolul de amfitrioni: "Eu sunt aici cu partea de divertisment, iar Ghildus, cu partea serioasa, cea de licitatie". Bine documentati, dar si plini de creativitate, cei doi au evidentiat specificul fiecarei lucrari, punand in lumina calitatile estetice si incurajandu-i pe licitatori. Nadia Comaneci a vorbit in calitate de presedinte de onoare al "Special Olympics Romania", competitie sportiva pentru copiii bolnavi ce se va desfasura in perioada 25-27 septembrie la Constanta. Si la care vor participa sportivi din 11 tari. Recordul licitatiei a fost stabilit de "Perfect Ten", vacuta semnata de Nadia Comaneci si realizata dupa o idee a celebrei sportive de catre Andrei Farcasanu.

RECORDUL NADIEI. David Howe a oferit 6.000 de euro pentru achizitionarea ei. Au fost scoase la licitatie 20 vaci din fibra de sticla. Cu diverse picturi: copaci, Tom si Jerry etc. In final, s-au strans 44.450 de euro pentru "Special Olympics Romania" si 4.100 de euro pentru victimele inundatiilor. Mai vreti titluri amuzante de lucrari? "Vaca inteleapta", adjudecata cu 2.000 de euro (batalie mare pe ea, licitand telefonic si un om de afaceri belgian). "Moolin Rouge", a Doinei Levintza, a fost luata acasa de vedeta tv Larisa Claru, contra sumei de 2.500 de euro, in timp ce vaca designerului Razvan Ciobanu s-a dat cu 3.000 de euro. Chiar si asa, fara margele. Proprietar? Omul de afaceri Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea. Nici Mihaela Radulescu nu s-a lasat mai prejos. Ea a scos din buzunar 1.500 de euro pentru "Cowffee Parade", patrupedul pe care pusese ochii si Andreea Esca. Si "Nasty Cow" a lui Ilie Nastase s-a dat bine, cu 2.000 de euro. Iar regizorul Cristi Puiu, vestit deja si peste hotare, a reusit sa stranga 4.500 de euro. A fost o licitatie ca la carte, organizata de "MONAVISSA".

DILEMA
"Mi-ar placea vacuta cu boabe de cafea «Cowffee Parade». Pare cea mai amuzanta. Dar, daca as cumpara-o, n-as avea loc unde s-o pun. Asta nu inseamna ca sunt o mare consumatoare de cafea. Beau doar o cescuta, dimineata" - Andreea Esca Pro TV

PAGUBIT
"Lucrarea mea a fost expusa la Mall, dar nu stiu cum s-a facut ca vizitatorii i-au furat margelele de pe coarne. Am lucrat mult pentru aceasta licitatie. Nu e usor sa decupezi floricele din dantela si sa le lipesti" - Razvan Ciobanu designer

PUNCT LOVIT!
"Am mai vazut o astfel de licitatie in America. Ma bucur ca s-a organizat si la noi. Asa mai putem strange bani pentru cei cu probleme. Sunt fericita ca avem banii necesari competitiei sportive de la Constanta" - Nadia Comaneci

BUGETAR
"Din pacate, nu am bani ca sa cumpar o vaca. Lucram in regim bugetar, asa ca... Ii las pe cei cu conturi grase sa liciteze" - Mioara Mantale, prefectul Capitalei
×
Subiecte în articol: antimonden licitatie