x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Iluştrii necunoscuţi de la Eurovision

Iluştrii necunoscuţi de la Eurovision

de Catalina Iancu    |    Anca Stanescu    |    21 Ian 2008   •   00:00
Iluştrii necunoscuţi de la Eurovision

În linia întâi - Un karatist, o trupă din provincie şi o fostă "mămăiţă"
Nu prea aveau mari speranţe, dar au reuşit. Pe lângă artişti consacraţi, la preselecţia naţională pentru Eurovision şi-au făcut apariţia (cu succes) şi alţii noi. Cine sunt ei?



În linia întâi - Un karatist, o trupă din provincie şi o fostă "mămăiţă"
Nu prea aveau mari speranţe, dar au reuşit. Pe lângă artişti consacraţi, la preselecţia naţională pentru Eurovision şi-au făcut apariţia (cu succes) şi alţii noi. Cine sunt ei?


Reuşită de Megastar: unul dintre fericiţi este Cătălin Josan, calificat cu melodia "When We’re Together", compusă de Marius Moga. "Cred în piesa pe care am interpretat-o, o consider importantă prin mesaj şi prin linia melodică. Este o compoziţie lirică, lentă, în care cu siguranţă mulţi se regăsesc. Sper să am o prestaţie bună şi în continuare." Piesa "When We’re Together" a scos capul în lume de ceva timp, ea fiind prezentată şi pe albumul lui Cătălin, "Megastar". Şi, dacă numele sună cunoscut, nu este o coincidenţă: Cătălin este câştigătorul primei ediţii a emisiunii-concurs Megastar. Se pare că asta "i-a dat aaaaripi"... muzicale.


EURO(CK)VISION. Era de aşteptat că după modelul Lordi se vor înscrie la Eurovision şi rockeri. Însă nu la fel de fioroşi. Este vorba de trupa .Zero. "Marius Moga a început mai multe proiecte rock, dar le-a abandonat pe parcurs. Când ne-am întâlnit, ne-am gândit să facem o piesă împreună", ne-a declarat Oxi, pe numele său adevărat Cristian Constantin. Formaţia s-a "asociat" cu Moga, a cărui contribuţie la această melodie a fost "de 73%", după spusele lui Oxi. Aşadar, Laur (voce), Papu (chitară), Vlăduţ (bas), Alex (tobe) şi Oxi (platane/sampler) se prezintă cu "Come This Way (Ready For Hardcore)".


KARATISTUL VIPER. "Rămâi mai mult cu mine (Quedate mas conmigo). Înnebunesc după felul în care mă iubeşti (Me vuelvo loco por tu-amor). Rămâi mai mult cu mine (Quedate mas conmigo). Mă îmbată parfumul tău (Me embriaga tu olor)." Astfel glăsuit-a muzical, cu patos, dar şi corect "gramaticeşte" (are atestat de limba spaniolă) studentul de 20 de ani de la ANEFS Vlad Constantin. Rezultatul? Admis! Este vicecampion mondial la karate, multiplu campion naţional la karate juniori, a făcut canto, actorie şi jazz dance. A mai avut timp totuşi să ia în stăpânire şi piesa "Mas Conmigo" (Mai stai cu mine), creată de Mihai Alexandru, căreia îi semnează şi versurile.


"NUMA’-NUMA’". "N-avem relaţii, cunoştinţe şi nu ne aşteptam în nici un caz să ne clasăm. Ceva, ceva totuşi ne-a făcut să visăm, să sperăm, poate în subconştient, la un succes: "Love Is All I Need" este o piesă bună, cu un aranjament orchestral special. Norbert Kovacs a semnat versurile, iar împreună cu mezinul trupei, vocalistul Mircea Piper Adrian, de 17 ani şi jumătate, a creat muzica. După ce am aflat rezultatul, am ieşit toţi la un ceai. Ne-am bucurat de numa’-numa’." Sunt cuvintele unui artist fericit: Florin Soraşan, basistul "tinerei" trupe Tabasco (înfiinţată în 2004), formată din şase membri. Are 31 de ani şi cântă "pe bune" de când e major. Accentul său de Târgu-Mureş răzbate din fiecare cuvânt.


NO NAME, PÅNÅ ACUM. Ana Mardare, de 27 de ani. Piesa "Heaven", compusă de Tudy Zaharescu. "Deşi cânt de nouă ani, până acum nimeni n-a investit încredere în mine cu adevărat, nu m-a ajutat. Realizarea mea cea mai mare a fost albumul «Eu», cu piese semnate în majoritate de Tudy Zaharescu. Piesa pe care am interpretat-o este dificilă, specială din punct de vedere compoziţional. Corul grandios din spate i-a imprimat un aer aparte. Partenerul meu Irvin Doomes este un om excepţional. I se datorează reuşita atât cât mi se datorează şi mie. Deşi acum a plecat în State, va mai reveni în România, o singură zi, pentru realizarea clipului de promovare a piesei «Heaven». Mă bucur enorm că am reuşit şi acum abia aştept să ajung la Arena Belgrad. Eurovision este o rampă de lansare pentru oricare artist", a declarat Ana Mardare.


NEW EFFECT. Trupa cu acelaşi nume s-a înscris pe ultima sută de metri cu "Zamzira". Soliştii au doi ani "vechime" pe piaţa muzicală, un single, un videoclip şi se pregătesc de lansare. Au participat şi anul trecut, dar au fost descalificaţi. Anul acesta suflă şi-n iaurt, mai precis şi-au luat toate măsurile să nu mai fie implicaţi în scandaluri. New Effect înseamnă Raoul şi Szobi, adică un DJ de radio şi un om de studio. Au cooptat-o şi pe Genţiana, o mai veche prietenă care le cântă piesele şi care este backing vocal.


SIGURANŢÅ
"Cred în piesa pe care am interpretat-o, o consider importantă prin mesaj şi prin linia melodică. Este o compoziţie lirică, lentă, în care cu siguranţă mulţi se regăsesc. Sper să am o prestaţie bună şi în continuare"
Cătălin Josan


LIVE
"Am finalizat piesa cu două zile înainte de preselecţii, să fim siguri că nu mai avem surprize neplăcute, ca anul trecut. Lucrăm la coregrafie, vom avea costumaţii aparte. Însă cel mai mult ne preocupă muzica: repetăm intens la interpretarea live"
Raoul - New Effect


LA ORDIN
"Ne-a sunat Iuliana Marciuc şi ne-a spus că am trecut preselecţia şi că urmează să ne prezentăm la ordin. La ordinul... de intrare în concurs. A trebuit să «scurtăm» piesa, fiindcă avea mai mult de trei minute. Cred că avem şanse să mergem mai departe şi cu siguranţă vom avea un show interesant"
Oxi -.Zero


Titrată

Lucia Dumitrescu este o voce consacrată... de mică. De când s-a lansat a luat tot ce se putea: Premiul 1 la Festivalul "Ursuleţul de aur" în 1997 şi 1998; Premiul 1 la Festivalul "Ti amo" de la Oneşti, în 1999; Premiul 2 la Festivalul "Steluţele mării" de la Constanţa, în 2000; Premiul 1 la Festivalul "Ti amo" de la Oneşti, în 2001; Trofeul "Ploaia steluţelor" la TVR, în 2001; Trofeul Festivalului Internaţional "Steaua de aur Bucureşti"; Premiul 1 la Festivalul "Mamaia Copiilor", în 2001; Premiul 1 la interpretare la Festivalul "Veo Veo" din Spania, în 2001; Premiul 1 la Festivalul "Steluţele mării" de la Năvodari, în 2002; Premiul 1 la Festivalul Internaţional al Nilului de la Cairo; Premiul 1 pentru interpretare la Festivalul "Veo Veo" din Spania, în 2003; Premiul 2 la Festivalul "Slavianski Bazaar" din Belarus, în 2003; Trofeul Festivalulului Naţional de Interpretare "Ursuleţul de aur" de la Baia Mare, în 2004; Trofeul Festivalului Naţional de Interpretare "Delfinul de Aur" de la Năvodari. Iar în 2007 a câştigat trofeul Mamaia, cu piesa "În singurătate".


×
Subiecte în articol: antimonden premiul piesa premiul festivalul