x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden In Europa - Allegretto colinda

In Europa - Allegretto colinda

de Dana Andronie    |    22 Dec 2006   •   00:00
In Europa - Allegretto colinda

Madalina, Hanaan, Gloria, Alexandra, Andrada, Amal si Irina sunt copii Allegretto care ne-au scris "jurnalul de bord" al primei saptamani de colindat prin Europa. Vi-l redam ca atare.

Chinezii din Stuttgart au plans cand i-au auzit pe copii cantand. Madalina, Hanaan, Gloria, Alexandra, Andrada, Amal si Irina sunt copii Allegretto care ne-au scris "jurnalul de bord" al primei saptamani de colindat prin Europa. Vi-l redam ca atare.

"Prima oprire a fost la Viena. Aici am cantat in Piata Sf. Stefan si in Targul de Craciun din fata Palatului Schonbrunn. Am vrut neaparat sa mergem la statuia lui Mozart, unde i-am adus un mic omagiu: am cantat «Repetitie de concert». Am plecat spre München. La concertul nostru din fata Catedralei Frauenkirche am avut o surpriza: niste copii nemti ne-au intors colindele si urarile in limba romana. La orele inserarii am ajuns la Stuttgart. Aici am avut trei spectacole: la Biserica Evanghelica Sf. Mihail, la Biserica Ortodoxa Romaneasca si la un centru international. Seara am mancat intr-un restaurant chinezesc. Ne uitam la toti chinezii cum munceau ca niste robotei, cum pregateau mancarea, cum ne serveau. Am fost convinsi ca le e dor de casa si am inceput sa le cantam un frumos cantec chinezesc. Au ramas blocati, ca la dentist".

Bucurie. "Nu le venea sa creada ca acolo, in micul lor restaurant, au intrat 26 de copii din Romania sa le cante in limba lor. Cand am vazut cum plangeau cu totii, am zis sa le facem o bucurie si mai mare si le-am mai cantat un cantec. Apoi am plecat spre hotel. Cu ochii plini de lacrimi si cu fetele lipite de fereastra, chinezii ne faceau cu mana."
Cine cu cine
Corul Allegretto va sustine concerte in Brescia, la 22 decembrie, in Milano, la 23 si 24 decembrie, si Torino, la 25 decembrie. Turneul european este sustinut de Western Union, Blue Air, Toi Toi & Dixi Dalli, Banca Italo Romena si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cornel Diaconu - presedinte Pro Familia - este "capul rautatilor". Fara viziunile sale (regizorale) acest turneu n-ar fi avut loc.
FERICIRE
"Austria, Germania, Italia, Belgia, Europa. Ne aflam aici pentru ca vrem sa incantam lumea cu minunatele si superbele noastre colinde. Pana acum, nu ne-am asteptat la un asemenea succes. Daca ati fi vazut chipurile inundate de fericire ale spectatorilor in momentele in care colindam…"
  • Allegretto, in cor
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden